Balears Vadevi
Comerç local, artesania i gastronomia, en l’estrena de Can Nadal

El Recinte de Fires i Congressos d’Eivissa s’ha convertit aquest cap de setmana en Can Nadal, el primer mercat nadalenc insular en què el petit comerç de l’illa dona a conèixer i promociona els seus productes amb importants descomptes i promocions.

En total participen 25 comerços locals i quatre llocs d’artesania. Per complementar l’oferta, l’associació Ibiza y Formentera contra el Cáncer compta amb diversos estands de venda solidària de productes nadalencs i donats per entitats, i gestionarà la cafeteria per tal de poder recaptar fons que els permetran poder seguir desenvolupant la seva activitat.

“Donem valor al producte fet aquí”

En l’acte d’inauguració, celebrat aquest dissabte 17 de desembre, el president Vicent Marí ha explicat que “no hi ha millor manera per celebrar les festes en companyia dels nostres comerciants, artesans i productors locals”. El president ha demanat tenir presents “el nostre comerç i artesania i els productes fets aquí” i ha aprofitat per fer una crida a tothom “a venir aquí amb famílies i amics, gaudir d’aquest ambient, de les actuacions musicals i de tot el que aquí s’ofereix”.

Per la seva banda, la consellera de Promoció Econòmica i Empresarial i Cooperació Municipal, Maria Fajarnés, ha agraït la feina a tots els treballadors del recinte firal, als comerços que hi participen, afegint que són ells els qui “donen vida als barris i a les ciutats enfortint el teixit empresarial de la nostra illa”. Igualment, la consellera ha tingut un record per al sector artesanal dels productes fets a mà.

Producte local Eivissa
La cita és una mostra del producte local eivissenc | Foto: Consell d’Eivissa

Invertir en proximitat

Aprofitant l’esdeveniment, el departament de Medi Rural i Marí ha organitzat una taula d’exposició i promoció del producte local de la terra i la mar d’Eivissa. Marí compartia que aquest expositor “mostra el tresor que tenim” i ha animat tots els productors eivissencs a continuar amb aquesta tasca, però sobretot “els consumidors” als que ha apel·lat a “emprar i donar a conèixer els nostres productes” i això significa “invertir en proximitat i en producte de la terra”.

Els productes, combinats i cuinats, han pres també protagonisme a la fira, ja que algunes de les receptes més tradicionals s’han repartit entre els assistents. Plats típics d’aquests dies de Nadal com el sofrit pagès, la salsa de Nadal, el rostit d’anyell, el gall al forn o els ossos amb col que neixen de la suma d’ingredients estrella eivissencs: anyell, poll pagès, sobrassada, botifarró, patata vermella, moniato blanc, col pagesa, peixos i calamar. No hi ha faltat pa de blat xeixa, vi i oli d’Eivissa, així com unes herbes eivissenques.

Tota aquesta oferta es complimenta amb tallers infantils per a totes les edats i d’un calendari d’actuacions musicals que s’ha encetat a les 11:30 amb l’actuació d’Ibiza Dance Academy, seguit de La Calle i Capricorn i Morning Drivers a les 19. Diumenge, a partir de la mateixa hora de matí, hi actuen Centro de Danza, the Moonshine Band, Capricorn i, per acabar, Canallas del Guateke a les 19 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa