Balears Vadevi
Jornada islàmica a la ‘Tríada Mediterrània a l’Eivissa Antiga’

La ‘Tríada Mediterrània a l’Eivissa Antiga’, organitzada per l’Ajuntament d’Eivissa i el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, compta amb una nova trobada per al pròxim 20 d’agost: la celebració del sopar islàmic. La activitat està inclosa dins el programa de les Festes de la Terra 2021.

Aquesta nova cita comptarà amb una xerrada i un menú islàmic, com a protagonista, en el qual es podran degustar plats com el cous-cous, el hummus o dolços àrabs. La vetllada, que començarà a les 20 hores i té capacitat per a 80 persones, comptarà a més amb l’actuació musical del grup Amalian Folk.

El preu del sopar, que es desenvoluparà als exteriors del museu, és de 22,50 euros i de 11,25 per als menors de 12 anys. Per als infants menors de 6 anys és gratuït. Les reserves s’han de fer al telèfon 971 176 090 i les persones interessades hauran d’abonar el sopar abans del 18 d’agost a la seu del museu (Via Romana, 31) de 9.00 a 14.00 hores.

El menú del sopar islàmic té com entrants amanida de cogombre a la menta o amanida de patates picants o amanida de pastanaga (a triar); albergínia enfornada amb salsa tahine i hummus tradicional amb les seves crudites i de plat principal cous cous de pollastre, amb opció per a vegetarians i celíacs. El postre serà un assortit de dolços àrabs, amb opció per a celíacs i de beguda haurà llimonada.

La Triada Mediterrània ha permès aquest estiu gaudir del patrimoni arqueològic i gastronòmic amb el pa, l’oli i el vi com productes protagonistes de la nostra història, en un emplaçament excepcional com és la necròpolis feniciopúnica de Puig des Molins.

El projecte ideat pel MAEF ha volgut difondre el coneixement històric que tenim sobre la producció d’aquests tres productes a l’Eivissa antiga, i a la vegada, connectar amb les noves propostes que impulsen empreses locals que recuperen tant varietats antigues com tècniques tradicionals.

En total s’han realitzat 10 activitats durant els mesos de juny i juliol i han comptat amb la participació d’un total de 710 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa