Balears Vadevi
Llum verda a la creació del Museu de la Mar i la Pesca a Eivissa

El Consell de Govern ha atorgat al conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, l’autorització prèvia per concedir una subvenció directa a favor del Consell Insular d’Eivissa per un import de 40.000 € amb la finalitat de finançar parcialment les despeses de la posada en marxa i la col·laboració en la dinamització i visualització del futur Museu de la Mar i la Pesca d’Eivissa.

El Museu de la Mar i la Pesca és un projecte d’interès públic que servirà per recollir, investigar, conservar i difondre el patrimoni marítim d’Eivissa. Per tant, es tracta, d’una banda, de recuperar patrimoni i, de l’altra, que tengui un retorn a la societat. Vol fer valer el patrimoni moble, immoble i immaterial associat a la mar, també els valors i les característiques del medi marí, i proporcionar instruments a la societat eivissenca per a la valoració d’aquest patrimoni cultural i natural.

El Pla Estratègic del Patrimoni Cultural establí la necessitat de potenciar una xarxa d’equipaments culturals i museístics arreu del territori de les Illes Balears. En aquest sentit, cal col·laborar en l’equilibri dels projectes i els equipaments. Amb l’existència del projecte del Museu Marítim de Mallorca, en el qual el Govern col·labora i participa a través del Consorci Museu Marítim de Mallorca, el desenvolupament d’aquest nou projecte a Eivissa farà possible la creació de sinergies i projectes comuns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa