Balears Vadevi
Tallers per cuidar i recuperar la pedra seca del paisatge d’Eivissa

El Departament de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa en col·laboració amb Amics de la Terra, posa en marxa el projecte Parets i pedres, dirigit a proporcionar a les persones interessades coneixements bàsics per a la recuperació i el manteniment de les parets de pedra seca. En aquest sentit, es preveu la realització de sis tallers durant aquest any 2021, tres als propers mesos i tres durant la tardor, sempre que la climatologia ho permeti, pel fet que aquesta activitat s’ha de realitzar en espais exteriors i està condicionada pel temps.

Als tallers es mostraran les ferramentes necessàries per treballar la pedra i tots els passos que s’han de realitzar abans de començar. Es farà una introducció teòrica bàsica sobre les tipologies de les pedres, la importància dels recursos locals i les capacitats de càrrega i morfologia de construcció en diferents tècniques de col·locació i disposició.

Finalitzat el taller, les persones participants hauran après els conceptes bàsics de la reparació en la tècnica de pedra seca i podran reconèixer la importància de cuidar, reparar i mantenir aquest element tradicional del paisatge illenc, llegat que es vol conservar i transmetre a les generacions presents i futures.

El primer taller tindrà lloc aquest proper dissabte 19 de juny i les places són limitades. La inscripció és obligatòria mitjançant el següent l’enllaç: https://forms.gle/XQ8JEPQudzKTfLYZ6.

Els coneixements i els procediments tradicionals de les tècniques de construcció de pedra en sec en l’illa d’Eivissa estan declarats com a Bé d’Interès Cultural Immaterial pel Consell Insular d’Eivissa i inscrits per la UNESCO en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa