Balears Vadevi
‘Formentera per menjar-se-la’, a Madrid Fusión

Dilluns 23 i fins dimecres 25 obren les portes de Madrid Fusión al recinte firal Ifema de Madrid i rebrà la participació, des de Formentera, de cinc restaurants i sis productors locals.

La gastronomia, un reclam turístic

“El món gastronòmic s’ha convertit en un reclam turístic, i tant la cuina de Formentera, com els productors, estan fent una gran aposta per oferir un producte de qualitat, que no perd els orígens de l’illa, però genera noves sensacions i s’adapta a les necessitats d’avui dia”, apunta la consellera de Turisme, Alejandra Ferrer. “Això és el que es podrà degustar a Madrid Fusion com un atractiu més de la nostra illa”, afegia.

Formentera disposarà d’un estand de 6 metres per exposar informació relativa a la destinació Formentera, fent especial incidència en el món gastronòmic, com el llibre Sabors de Formentera. Així mateix, hi haurà informació de la campanya De Formentera amb molt de gust per distingir, fomentar i promocionar la venda de producte local, així com del mapa Formentera Slow Food, que localitza els productors i distribuïdors de productes de quilòmetre zero que hi ha a l’illa. També hi haurà un apartat amb projecció de vídeos i taules i cadires per realitzar entrevistes amb agents de viatge o premsa.

Mostres de cuina i degustacions de producte local

Sota el lema Formentera per menjar-se-la, el dilluns 23 i dimarts 24 de gener els restaurants Can Pasqual, Tanga, Capri, Capritxos i Quimera faran mostres de cuina en directe ajuntant la cuina tradicional de Formentera amb productes de la terra, sempre amb un toc de modernitat per innovar en els plats.

Així mateix, es faran degustacions de productes locals com ara vi (bodega Terramoll i bodega Es Cap), oli (Sa Tanca des Clot), pa (can Manolo), peix sec (Peix Sec Formentera), sobrassada (Carnisseria San Francisco) i sal líquida (Salines de Formentera). Els alumnes del mòdul de restauració de l’IES Marc Ferrer ajudaran a servir les creacions culinàries i els productes locals. 

Formentera se suma a aquesta cita madrilenya al costat d’altres entitats vinculades a la gastronomia de les Illes, com és el cas per exemple de Mallorca, que també tindrà estand propi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa