Balears Vadevi
‘5cents 2021’, un vi singular de Bodegues Vidal Serra

La recent pèrdua del cappare de la família Vidal Serra, ‘en Pep de sa tanca de s’era‘, no ha significat una aturada de l’activitat al celler, només una pausa per fer el dol perquè la vida ha de continuar i perquè el celler així ho demana. Aquests dies han presentat una de les seves criatures més singulars, “un vi d’edició limitada amb una fórmula atrevida que ens porta a una anomalia seriosa i exclusiva”, amb les seves paraules. Parlam del 5cents amb Josep i Rafel, els artífexs de la nova etapa del celler de Santa Eugènia.

La feina s’ha fet de forma acurada, des de la vinya al celler, ens expliquen, a partir d’una selecció dels millors raïms d’una vinya vella a la “seca” cultivada dins macada del “vinyet” de Santa Maria. Són vinyes de premsal blanc, el que en aquella contrada denominen també moll, una de les varietats blanques més esteses i importants del ventall de les autòctones de les Illes Balears, destaquen els germans que treballen formant un equip ben coordinat: “En el cas del celler ens complementam molt bé, ja que un s’encarrega un poc més de l’elaboració i l’altre una part més de la burocràcia i vendes, però ho acabam fent tots entre els dos”. Això no obstant, el secret és compartir objectius i metodologia: “Dins la vinya, seguim la tradició i seguim el projecte de l’explotació agrícola amb tota la família”.

Josep i Rafel, una nova generació per mantenir viu el celler familiar/VTM

El producte d’aquest esforç és un monovarietal blanc amb criança singular i diferent: “El nostre pensament a l’hora de crear un vi així era creure amb les nostres varietats autòctones i poder treure tot el potencial que tenen. I posar així el nostre segell en els nostres vins”, apunten.

5cents 2021, la fitxa

Vi blanc, sec i equilibrat amb aromes de fruita blanca. Elaborat amb la varietat local de raïm Premsal Blanc. Fermentació i criança de 12 mesos amb una bota de roure francès de 500 litres.
ALCOHOL: 13 % vol.
COLOR: Color groc palla. Intensitat mitjana-alta en reflexos verdosos. Net i brillant.
NAS: Intensitat alta. Clarament, destaquen aromes de fruita blanca de pinyol, com el melicotó i aromes tropicals, com la pinya. També destaquen els aromes especiats i cremosos, provinents de la fusta.
PALADAR: Blanc sec i estructurat. Pas en boca llarg i persistent. Molt redó i acidesa ben integrada.

Més notícies
Bodega Vidal Serra, els joves demanen pas
Els germans Josep i Rafel presenten els primers vins, després de quatre anys de feina
En Pep Vidal de Sa Tanca de s'Era compartia amb els seus nets la seva passió i coneixements sobre el món de la vinya i el vi/Cedida
Pep Vidal Coll, en ‘Pep de sa Tanca de s’Era’, en el record
El cappare de la família del celler Vidal Serra deixa en els seus nets, la successió assegurada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa