El celler 7103 petit celler ha anat una passa més enllà i en el marc de les festes del Vi Novell de Santa Maria del Camí, han aprofitat i presentat un producte nou que ve a completar la seva gamma de referències. Un suc de raïm. Elaborat amb la varietat local, Premsal Blanc, és un producte sense alcohol sobre tot pensat per als infants, però també per aquelles persones que no van de beure alcohol. De fet, és el que es coneix com a most, que és el suc del raïm abans que fermenti i es converteixi en vi. Per això, el most o suc de raïm, no té alcohol. Un producte que té arrels fondes, ja que ja es consumia en època romana, i que ha estat ben present a la cultura vitivinícola de ca nostra des de sempre. Ara, amb aquesta iniciativa vol fer-se un lloc en el mercat illenc del segle XXI.

Els alumnes de 6è de primària del CEIP Melcior Rosselló i Simonet del poble, han fet un concurs per parelles per dissenyar l’etiqueta del producte final. Àlex i Manuel en foren els guanyadors. El passat dissabte 18 de novembre en feren la presentació a la plaça de la Vila de Santa Maria, amb l’actuació pels més petits de Víctor Uwagba i l’entrega de premis als guanyadors del concurs.

Una elaboració amb valor afegit
“Aquest és un producte que dependrà del públic consumidor, diu Sebastià Ordines, si roman dins la col·lecció de productes del petit celler santamarier o s’haurà d’elaborar per una acció puntual”. S’haurà de veure. Això sí, sembla que ningú no podrà posar en dubte que es tracta d’un producte natural i saludable. “Just és suc de raïm, confirma Ordines, suc de Premsal premsat i pus, no duu sucre afegit ni res, de fet no duu cap producte afegit, i aquest és el seu gran valor afegit”. Respecte a l’elaboració, explica ” i perquè no fermenti el que hem fet és mantenir-lo a 0 graus fins al moment d’embotellar”.