Balears Vadevi
5.000 llobarros a entitats socials de Mallorca per Nadal

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP) i de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, juntament amb l’empresa Aquicultura Balear, ha fet avui la donació d’uns 5.000 llobarros a entitats socials de Mallorca. Els peixos han estat criats a les instal·lacions del Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura de l’IRFAP-LIMIA, ubicades al Port d’Andratx, i s’han disposat dins caixes amb gel al centre de la Confraria de Pescadors d’Andratx.

Els peixos s’han disposat dins caixes amb gel a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors d’Andratx.

El peix s’ha disposat dins caixes amb gel a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors d’Andratx/CAIB

Aquicultura Balear, una empresa que entén la responsabilitat social

El peix, uns 5.000 exemplars de 700 grams de pes cadascun aproximadament, s’ha començat a distribuir avui i s’acabarà de repartir aquest dimecres a les deu entitats socials de Mallorca que s’han interessat i que poden gestionar aquest producte fresc i de màxima qualitat. En total es distribuiran més de 3.500 quilos, que arribaran a més de 3.500 famílies. Les entitats socials que rebran aquesta donació són: la Fundació d’ajuda integral a les persones Monti-Sion Solidària; la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca; Creu Roja Espanyola; Càritas Diocesana de Mallorca; Associació Mallorca Sense Gam; SOS Mamas Baleares; Ebenezer Maranata; AV Bons Aires Arxiduc; Fundación HOPE Mallorca i la Fundació Barceló.

Aquicultura Balear dona els peixos i la Conselleria es fa càrrec de les despeses de pesca dels llobarros, de gestió i de logística per fer arribar el producte a les entitats socials interessades. La Confraria de Pescadors d’Andratx ha col·laborat amb una embarcació i quatre mariners. A més, també ha facilitat les instal·lacions on s’emmagatzema part del peix.

Segons la directora gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet, “la coordinació entre totes les parts ha fet possible aquesta entrega de peix fresc i de qualitat provinent d’un projecte de millora productiva. Arribarà a famílies que ho necessiten en unes dates assenyalades com són les festes de Nadal”.

En la mateixa línia, el director de producció d’Aquicultura Balear, Alberto Morente, ha destacat que “ens sentim molt orgullosos, ja que amb aquesta donació moltes famílies necessitades podran gaudir d’un producte fresc i de màxima qualitat en el sopar de la nit de Nadal”.

Els directors generals Joan Llabrés i Toni M. Grau, juntament amb la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet, i el director de producció d’Aquicultura Balear, Alberto Morente/CAIB

El projecte, fet a les instal·lacions de l’IRFAP-LIMIA, ha tengut per objectiu la millora productiva del llobarro de criança amb diferents dietes comercials. Es tracta d’un projecte CDTI, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), que ha estat possible gràcies a un conveni de col·laboració entre l’IRFAP i Aquicultura Balear, del grup Cooke España.

A més de Brunet i Morente, a l’acte també hi han assistit el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i el director general de Pesca, Antoni M. Grau. Amb tot, han participat de les diferents tasques personal de l’IRFAP, d’Aquicultura Balear, de la Confraria de Pescadors d’Andratx i de l’IMEDEA (CSIC-UIB).

Més notícies
Balears fitxa més de 50 peixos rars durant el 2022
Entre el 2015 i l’any passat s’han recollit 259 observacions corresponents a 54 espècies
Nous productes inclosos en la compra pública d’excedents del sector primari amb destinació a entitats socials de les Balears | CAIB
El Govern balear amplia la compra d’excedents del sector primari per destinar-los a entitats socials
El projecte, que ja enceta la tercera fase, destinarà ara 800.000 euros a la compra de productes, incorporant llet, carn, fruita i hortalisses de Menorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa