Balears Vadevi
Apadrinar vinyes al 7103 Petit Celler per salvar-les

Els cellers han d’espavilar en aquests temps convulsos per assegurar la supervivència del negoci. Com productors del sector agroalimentari saben el cost que afegit que han hagut de suportar a causa de la situació d’inflació dels darrers mesos, amb l’augment descontrolat dels costos de producció. Tot puja, però aquest augment dels preus no es pot traslladar directament al consumidor.

Així que s’ha de posar en marxa la imaginació i cercar fórmules noves per ajudar al finançament de l’empresa. Al celler 7103 Petit Celler de Santa Maria del Camí han posat en marxa una iniciativa que ja funciona a altres sectors oferint al client la possibilitat d'”apadrinar” la vinya.

Fins ara no teníem notícia d’un cas precedent en el sector vitivinícola tot i que si es coneixen casos d’apadrinament d’oliveres centenàries i de tarongers a la Vall de Sóller. Sembla que aquesta iniciativa està tenint bona acollida sobretot entre els clients que aquest celler santamarier té al nord d’Europa. La conversa és amb Miquel Puigrós, la tercera pota del celler que encapçalen Sebastià Ordines i Pep Cànaves. Ell està en contacte directe amb els clients i amb el públic i diu que la proposta ha generat bones sensacions…, meam si roseguen els padrins necessaris per mantenir viva i activa la vinya de la qual depèn el celler.

Pep Cànaves, Miquel Puigrós i Sebastià Ordines al capdavant de 7103 Petit Celler/Cedida

Com sorgeix aquesta iniciativa de proposar a la gent que “apadrini” una vinya?

Bé, com bé saps, tenim moltes vinyes que ja tenen una edat molt avançada! Teníem bàsicament 3 opcions: Arrencar la vinya (a causa de la poca producció) i sembrar-ho tot de nou. Apujar els preus i adaptar-los als costos reals que ens suposa mantenir aquesta vinya vella i la tercera, oferir als nostres clients adoptar una vinya per un preu raonable. Amb aquesta darrera opció, el client tria la vinya que més li agrada, des d’1 any fins 3 anys, després li enviem una caixa de 3 ampolles del nostre vi Bota, on cada ampolla està enumerada, un certificat d’apadrinament, un rètol amb el nom del client i un vídeo fet per nosaltres i en la primera comanda de vins que ens faci, tindrà un 10% de descompte (només una vegada per any!)

Amb quines condicions s’adquireix la condició de padrí o padrina?

El client paga 180 euros per any i contribueix al fet que el celler no es vegi obligat a arrencar aquest patrimoni tan important, que és el paisatge original de Santa Maria del Camí.

Hi ha límits? És a dir fins a quantes plantis es puguin apadrinar i per què?

No, no hi ha limitis… El client pot triar tantes vinyes com vulgui, bé al seu nom o bé per fer un regal!

Miquel mostra la planta amb la placa que certifica l’apadrinament/cedida

Quina resposta estau tenint del públic? I quin és el perfil del padrí?

Estem tenint una acceptació molt positiva, ja que els nostres clients no volen que ens vegem obligats a arrencar un patrimoni viu que, per cert, tenim vinyes que ronden els 60 anys.

Aquesta iniciativa com encaixa en la línia que vós heu marcat per promocionar els vins del celler?  Quin és el vostre objectiu…?

Aquesta iniciativa encaixa d’allò més bé, ja que el client se sent una mica com si fos ca seva. El nostre objectiu és i sempre serà mantenir un paisatge que és propi d’aquí de Mallorca i defensar les varietats autòctones de Mallorca com poden ser la Mantonegro.

Aprofitam per parlar de novetats: de vins nous, referències noves, “etiquetes” noves, mercats nous?

Enguany tindrem un vi molt especial. Crec que és únic en el mercat o almenys no conec un altre enguany que li sembli. A mitjan febrer traurem al mercat el primer 40 BRACES ROSAT de la varietat Giró Ros! Estic segur que ens ho llevaran de les mans. Una altra novetat és el nostre ANCESTRAL del qual en aquest cas també hem fet una petita quantitat en format MAGNUM. També del 40 braces negre i blanc i en format màgnum i per últim el BOTA màgnum.

Les etiquetes noves seran per als nostres 40 Braces i el Bota Magnum . I pel que fa a cercar mercats, penso que de moment hem de consolidar els que tenim i més endavant continuar obrint-ne de nous.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa