Ara que encaram la tardor i l’hivern és quan la tomàtiga de ramellet se situa com un dels principals protagonistes de la cuina mallorquina. Com producte tradicional que és, el necessitam especialment en els mesos en que no tenim tomàtiga fresca per a consumir, tant en cru com aguiat. I enguany, la bona notícia és que “la collita és una de les millors dels últims anys”, afirmen des de l’empresa Agromallorca, el productor més gran d’aquesta varietat de tota l’illa. Per això es pot dir que està garantit el proveïment d’aquest producte per a tota la temporada.
Una varietat imprescindible per la cuina d’hivern a Mallorca
La producció ecològica de Tomátiga de Ramellet ha estat de quaranta mil quilos, un producte que recentment ha rebut el premi Millor Producte Sostenible a la “Tomàtiga de Ramellet de Mallorca Ecològica” en la quarta edició dels premis BBVA i el Celler de Ca Roca als millors Productes Sostenibles d’Espanya.

Respecte a la producció del producte autòcton en l’exterior ha estat de 150 mil quilos.
En canvi, en el cultiu en hivernacle s’han conreat 700 mil quilos i des de Novembre i fins a principi de primavera del 2024 s’espera recol·lectar més d’1 milió de quilos, sent Agromallorca, l’únic productor d’aquesta tomàtiga durant l’hivern i la resta de temporada, assegurant aquest producte tan apreciat per a tota la temporada.
La producció de Tomàtiga de Ramellet no sols és de consum exclusiu de les illes, sinó que és exportada a la resta de territori nacional i alguns països europeus.