La darrera gala de la Guia Repsol, que s’ha fet a Santa Cruz de Tenerife, ha deixat nous guardonats entre els restaurants de les Illes Balears. Així, Mallorca suma dos nous restaurants reconeguts amb un Sol Guia Repsol: Sa Clastra, a Calvià, i Fusión19, a Muro. A més, Sa Pedrera dEs Pujol (Sant Lluís, Menorca), Es Fumeral (Eivissa) i Sol Post (Sant Francesc de Formentera) també han aconseguit aquesta distinció.
Amb aquestes incorporacions, Balears augmenta la xifra de l’any anterior i compta amb 43 restaurants guardonats: 1 amb tres Sols, 8 amb dos Sols i 34 amb un Sol.
Els que es queden els que se’n van i els que s’hi incorporen
Anant al detall, manté els tres Sols Maca de Castro (Alcúdia), segueixen amb dos Sols, Andreu Genestra (Capdepera), Béns d’Avall (Sóller), DINS Santi Taura (Lloseta), L’Olivera (Deià), La Fortalesa (Llucmajor) i Voro (Capdepera).
A més, conserven el seu Sol: Aromata (Palma), Celler Barahona – Casa Manolo (Ses Salines), Brut (Llubí), Ca na Toneta (Caimarí), Casa Maruka (Palma), DaiCa (Llubí), És Fum (Costa d’en Blanes-Calvià), Marc Fosh (Palma) i Zaranda (Palma).
I perden el seu Sol obtingut a l’edició de l’any passat el restaurant Can Toni Moreno (Port des Canonge-Banyalbufar) i Sala de Personal (Palma).




Un cel amb estrelles i sols que reconeixen la màxima qualitat
Se sumen a aquesta llista amb un Sol Fusion19, que està en mans dels xefs Aleix Serra i Marc Marsol, al capdavant d’un equip que ja va aconseguir una Estrella Michelin. També té Estrella Michelin Sa Clastra, al Castell de Son Claret, amb el xef Jordi Cantó. Així, amb un Sol Repsol, Sa Clastra i Fusion19, a més dels altres tres de les Balears, es converteixen en restaurants «que recomanaries a un amic i al qual ja estàs pensant a tornar un munt de vegades», destaquen des de la Guia Repsol. En la seva valoració, es té en compte «la qualitat del producte i la intenció d’elaborar una cuina honesta i coherent que anirà creixent», a més d’«un servei atent i professional, així com un celler amb inquietuds».