Balears Vadevi
Binissalem convida les autoritats a les Festes des Vermar

Els vermadors i vermadores de Binissalem han baixat avui a Palma per fer la tradicional convidada a les principals autoritats de l’illa a les Festes des Vermar d’enguany després de dos anys que no s’han pogut celebrar. Així, en primer lloc, la comitiva ha anat al Consell de Mallorca per convidar oficialment la presidenta Cladera i la institució a la 56ena edició de la festa gran de Binissalem.

La presidenta Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Presidència, Javier de Juan, i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, han rebut la comitiva de la convidada, de la qual, a més dels vermadors i vermadores de dos anys, i feia part el batle de Binissalem, Víctor Martí, i regidors i regidores de l’ajuntament.

Durant l’acte, la presidenta ha lliurat uns obsequis als joves vermadors i vermadores, al mateix temps que els ha felicitat perquè representen “el passat i el futur, les tradicions i el respecte a la terra“, ha dit Cladera. “Sou un referent per als més joves i contribuïu a conservar una de les festes més participatives i importants del Raiguer”.

Després la comitiva s’ha traslladat a la seu del Govern, en el Consolat de Mar, on ha estat rebuda per la presidenta de l’Executiu, Francina Armengol. El batle Víctor Martí, li ha lliurat la convidada oficial a les festes, i els Vermadors i Vermadores han rebut un ram de flors de part de la Cap de l’Executiu Autonòmic.

La presidenta Armengol amb les vermadores i vermadors de Binissalem

Les festes des Vermar, que han començat aquest cap de setmana, ofereixen un programa extens d’activitats, amb proves esportives i activitats culturals, el sopar de fideus des vermar, a la fresca, la popular batalla de raïm i el concurs de trepitjadors o el dels raïm més gran. Un programa que s’ha presentat aquesta setmana i que ha anat precedit de l’elecció dels vermadors i les vermadores d’enguany. En l’organització, fent costat a l’Ajuntament, hi participen els cellers del poble: José L. Ferrer, Vins Nadal i Can Verdura.

Aquest cap de setmana, dissabte, es farà el pregó i la gran batalla de raïm, i diumenge el concurs de trepitjar de raïm i dijous 22, les Festa dels Fideus des Vermar, que són, juntament amb la desfilada de carrosses i la fira del vi del proper cap de setmana del 22 al 23, alguns dels plats forts d’aquestes festes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa