Els dos vins BLANC DE BLANCS 2023 del celler Macià Batle han obtingut sengles Bacus d’or que reconeixen la singularitat d’aquest vi que, des de l’any 1998 van acumulant premis i distincions. Cal destacar, entre ells, el Concurs Mundial de Brussel·les, Mundus Vini,Expovina de Suïssa, AWC Viena, Berliner Wine Trophy ,i el Premi Dionís, únic premi atorgat a un vi blanc pel govern de les Illes Balears, i enguany afegeixen al seu currículum el Bacus d’Or 2023.
Cal destacar que enguany el nou vi BLANC de BLANCS ha obtingut el seu primer BACUS D’OR en el primer concurs al qual es presenta.

El MACIÀ BATLE BLANC DE BLANCS, elaborat amb premsal blanc, chardonnay i moscatell destaca per la seva intensa aroma varietal amb destacades notes de fruites tropicals, pinya, melicotó, aranja, poma amb un paladar intens, untuós i refrescant. El Macià Batle Blanc elaborat amb Premsal blanc i chardonnay destaca també pel seu aspecte net i brillant, color groc amb reflex verdós, aroma a fruites tropicals i pera williams, té un llarg final en boca.

A aquests 2 Bacus d’Or se li han de sumar els 4 Bacus de Plata aconseguits pels vins MACERACIÓ CARBÒNICA NEGRE, GRAN SELECCIÓ PREMSAL BLANC, TINTO ANYADA i MACERACIÓ CARBÒNICA ROSAT
Una carrera brillant
El celler santamarier Macià Batle aconseguia el mes de desembre passat situar-se entre els 10 millors de tota Espanya en haver aconseguit 14 medalles en la darrera edició del concurs que cada dos anys organitzen els sommeliers i la revista especialitzada AkataVino. Concretament 2 medalles Gran Or, 9 medalles d’or i 3 medalles amb distinció. Segons indiquen des del celler, amb aquest resultat, Macià Batle se situa com la bodega de vi de qualitat de Mallorca i entra en el top ten pels sommeliers espanyols.
El concurs CIVAS, organitzat per l’associació Sommeliers d’Espanya i la revista Magazine AkataVino, és l’únic concurs celebrat a Espanya la participació del qual està blindada en exclusiva als vins i cellers que la mateixa organització convida mitjançant nominació.
Per mor d’aquesta àrdua i minuciosa tasca de selecció prèvia de vins, CIVAS té caràcter bianual. En la seva tercera edició, l’organització feia 300 nominacions a cellers i només els 163 millors se situaren en els tastos finals, tot un premi si tenim en compte que es feren 2.900 tastos de vins de 54 denominacions o i.g.p. diferents.