Balears Vadevi
Es Fangar presenta la nova línia de vins ‘Génesis’

Aquest mes de juny, el celler Es Fangar de Felanitx (DOP Pla i Llevant) ha donat a conèixer novetats: la seva nova línia de vins Génesis, elaborats a partir de varietats autòctones. La presentació s’ha fet en el marc d’una festa celebrada al celler en la qual hi varen haver mostres d’art, música, gastronomia i els protagonistes: els vins.

Un projecte ben actiu i amb noves idees

El primer significat de la festa era manifestar que Es Fangar segueix en actiu, cuida les seves vinyes i segueix elaborant vins aportant noves idees i nous productes al mercat. Una demostració d’aquesta activitat és la presentació d’aquesta nova línia de vins titulada Génesis que serà dedicada a vins fets amb varietats autòctones. Gènesi, el nom escollit per aquests vins és una declaració de principis, significa creació, origen: un nou ressorgiment del celler.
Enguany han preparat dos vins, un blanc de criança elaborat amb giró ros i un rosat elaborat amb manto negro. Aquests vins han estat elaborats per l’enòloga responsable del celler, Cristina Madrid, que fa poc temps s’ha fet càrrec de la seva direcció enològica i que ja va aplicant les seves idees i deixant la seva petjada personal. És una decidida defensora de les varietats autòctones mallorquines com a expressió d’un territori.

Presentació i festa

La presentació va estar envoltada d’un marc esplèndid d’activitats en una festa que va durar tot l’horabaixa i el capvespre. Va destacar la presència de la consellera d’Agricultura, en funcions, Mae de la Concha i el batle de Felanitx, en funcions, Jaume Monserrat. Va donar la benvinguda als convidats el gerent del celler, Lutz Simon, el qual va cedir la paraula al president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar, el qual va explicar el significat que tenia l’acte en si a part de la presentació de la nova línia de vins. Va dirigir la paraula als convidats la consellera d’Agricultura i, posteriorment, l’enòloga Cristina Madrid va presentar els nous vins. Una vegada acabada la part més formal de l’acte els convidats varen poder moure’s per les instal·lacions del celler: sala de dipòsits, sala de tast, sala de botes i botiga.

En aquestes instal·lacions es podia contemplar una exposició, muntada específicament per aquest acte, de l’artista suec Class Hakansson. A l’exposició es mostraven pintures i, especialment, objectes de vidre relacionats amb el món del vi: decantadors, refredadors, botelles, taps…, realitzats amb una gran elegància. Hakansson ha treballat amb multitud de cellers de tots el món de gran prestigi: al Japó, França, EUA, Sud-àfrica, Dubai i Espanya entre d’altres.

La festa es va completar amb un maridatge entre els vins d’Es Fangar i els plats preparats pel cuiner italià Danielle Sciacovelli. Una deliciosa mescla d’aliments italians amb casolans: burrata, alfabeguera, pop, tonyina, albercocs, pop, salami, preparats en petites mossegades harmonitzades amb els vins: Twenty Twelve blanc 2021, Sa Fita 2021, Son P 2018 i N’Amarat 2013.

“La idea de la nova línia Fangar Génesis va sorgir després que els nostres clients i distribuïdors ens demanessin cada vegada més vins amb varietats de raïm exclusivament autòctones,expliquen l’enòloga Cristina Madrid i la sommelier del celler Carla Adrober. Actualment, a la finca es conreen 4 varietats de raïm autòctones: Callet, Manto Negro, Giró Ros i Premsal Blanc. Els sòls rics en minerals, així com el clima únic, que es deu especialment a la ubicació de la finca, confereixen al raïm el seu sabor especial. Amb la nova línia Gènesi volem oferir als nostres benvolguts clients no sols els millors ceps de la temporada, sinó també una experiència per a tots els sentits. La gamma Fangar – Gènesi, igual que tots els nostres vins, està certificada com a ecològica, vegana i vegetariana”.

Génesis blanc és un vi elaborat amb varietat 100% Giró Blanc 2022. Conegut com a Giró Ros, a causa de la coloració rosada que adquireixen el raïm durant la seva fase de maduració. Aquesta varietat antiga, els registres de la qual són anteriors a la Fil·loxera va estar en risc d’extingir-se a causa dels seus rendiments desiguals i dificultats en el cultiu, però a poc a poc s’ha anat recuperant. Per a la seva elaboració, el procés a seguir ha estat fermentat en roure de primer any. Després de la seva fermentació, ha romàs durant 4 mesos en contacte amb la bota realitzant setmanalment batonatge. D’aquí la seva untuositat i complexitat”, detalla Madrid.

Gènesi rosat és un vi elaborat amb varietat 100% Manto Negro 2022. Aquesta varietat té predomini en sòls argilencs i és sensible a precipitacions excessives i vents. Normalment utilitzada per a l’elaboració de vins negres joves o amb poca criança, rics en sucre. En aquest cas, es tracta d’un vi jove, elaborat en acer inoxidable i directament embotellat, fent així un vi fresc i jove”, explica l’enòloga.

Més notícies
Toni Bennàssar (DO Pla i Llevant), Miquel Gelabert, Carla Adrober (Es Fangar) i Tolo Gelabert | Foto: DO Pla i Llevant
Es Fangar inaugura una nova temporada dels maridatges de Can March
Els vins del celler de Manacor, coprotagonistes en l'experiència gastronòmica amb la cuina de Miquel Gelabert
Es Fangar: un celler del futur per fer vins avui
El disseny i la tecnologia es donen la mà amb les pràctiques ecològiques i tradicionals en aquest celler de la DO Pla i Llevant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa