Balears Vadevi
Can Majoral enceta l’estiu amb la 26ena Festa del Vi a la Fresca

No hi ha estiu si no hi ha festa. Així ho entenen a Can Majoral que cada any dona el sus amb la Festa del Vi a la Fresca. En aquesta ocasió, l’alegria i la melanconia anaren de la mà. El sò de les xeremies, els records d’una Mallorca que s’esvaeix i les havaneres que parlen d’enyorances ompliren aquesta nit màgica de la qual ens fa la crònica Andreu Oliver Tril, de Can Majoral, un dels artífex de la festa juntament amb la resta de membres de la família del celler. Per cert, i no és un detall menor, entre els vins que varem poder tastar hi havia el Capgiró negre, fet amb la varietat Giró negre, per primera vegada embotellat i amb etiqueta de l’artista Pep Guerrero, ara que ja té totes les benediccions.

El giró negre, protagonista absolut de la darrera novetat del celler/Catalina Bibiloni

“L’estiu comença amb el so de les xeremies i el flabiol dels germans Mulet. Mentre sonen, la gent arriba alegrament a la festa deixant, a la taula de la bàscula, la palangana amb el menjar que després es servirà. M’han contat que, a les festes d’estiu que es fan per Palma, en aquest menjar li diuen finger food, però per nosaltres sempre serà el plat salat o dolç que es pot menjar amb les mans. En lloc de paperines un rosari de bombetes, en lloc d’un tassó de plàstic reutilitzat una copa amb un mocador de paper i mentrestant unes cinc-centes persones que s’entremesclen com si fossin cossiers ballant ‘s’obriu-mos‘.

Andreu Oliver Tril va fer de mestre de cerimònies/Can Majoral


Comença l’espectacle i ens omplen les copes amb un refrescant Capgiró blanc del 2022. Aquests en saben, volen que anem contents des del primer moment.
15 històries, contades en quinze minuts, petits relats d’en Climent Picornell que, de manera precisa i emotiva, radiografia un pla de Mallorca en constant evolució. I és ben cert que l’escala del galliner és curta i plena de merda, com relata Climent, però necessitam els ous per seguir endavant, per passar gust i mantenir l’esperit de festa intacte. “Mallorca Profunda? Veurem fins quan ens deixaran la profunditat només per a nosaltres”.

Climent Picornell va llegir alguns relats del seu llibre “La fi d’un món”/Can Majoral


I de la profunditat del pla cap als sons i les músiques dels mariners d’aigua salada. Els Ben Trempats tocaren i cantaren havaneres, cançons marineres, d’en Bonet de ses pipes i un Pinxo i un Panxo que es volen punxar amb un punxó.

Les havaneres dels Ben Trempats posaren música al tast de Giró Ros/Catalina Bibiloni


En acabar la música el paisatge de la clastra canvià en un tres i no res. Retiraren cadires, apareixeren taules amb les finger foods, 3 punts de tast de tots els vins amb un llum com a far per guiar els parroquians i el sus al sopar i bauxa de la 20-6 Festa del vi a la fresca de Can Majoral”.

El so de les xeremies dels germans Mulet va arrancar la festa/Can Majoral
Més notícies
Cada maridatge es prepara dies abans. Tolo Gelabert, a la sala, Miquel Gelabert, a la cuina, i Mireia Oliver, que fa la proposta dels vins/Cedida.
Can Majoral tanca, de moment, el cicle de maridatges a Can March
Nou cellers de la DO Pla i Llevant han harmonitzat els seus vins amb la cuina de Miquel Gelabert aquesta temporada
Bo de beure i gastronòmic, aquest nou vi de Can Majoral/Cedida
Nou Mantonegro de Can Majoral
Presentat amb botella borgonya, és el resultat d'una elaboració que el fa peculiar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa