Cristina Sánchez, de 20 anys, ha obtingut el primer premi en el certamen Xef Jove, que s’ha concedit aquest dijous a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Era el primer cop en la història que es concedia el guardó en aquesta categoria, dins del programa Art Jove. La cuinera, que ha obtingut enguany el títol d’auxiliar de cuina a Mater, rep 1.500 € en metàl·lic i 2.100 € per poder assistir a un curs monogràfic al Basque Culinary Center durant el 2026. El lliurament dels guardons ha anat a càrrec del conseller d’Empresa, Autònoms i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro; la directora general de de Famílies, Infància, Joventut, Diversitat i Igualtat, Catalina Isern; i el director de l’IBJOVE, Tomàs Amer.
A més, el jurat, format pels cuiners Miquel Calent (president) i Tomeu Caldentey, per l’empresaria Xisca Pocoví, la periodista especialitzada Lydia Larrey i la secretària del certamen, Natàlia Rabassa, ha considerat mereixedors del segon premi a Pablo Izquierdo i a Carlos Zafra, que obtenen 750 euros cadascun.

A banda dels guanyadors, els finalistes eren Jorge Lozano, Penélope Paz, Alba Rascón i Cati Vigo. Tots ells havien de cuinar un plat que havia de dur obligatòriament porc, vi negre amb Denominació d’Origen i patata, tots productes de les Illes.
Per amenitzar l’acte, el públic assistent ha pogut tastar i votar la millor tapa feta amb galeta d’oli, que han realitzat altres cuiners que es van presentar al certamen i que no han accedit a la final. La guanyadora ha estat la tapa elaborada per Claudia Bonilla.
Art Jove, el programa cultural per a joves nascuts o residents a les Illes Balears que tenguin entre 16 i 35 anys
L’Art Jove s’ha consolidat durant aquests darrers anys com un programa vertebrat en tres línies principals, que es corresponen amb els objectius de donar visibilitat i impuls a les carreres professionals dels participants:
- La professionalització dels joves guanyadors i finalistes mitjançant l’establiment, en els premis de quasi totes les modalitats, d’una part consistent en l’oferiment d’encàrrecs professionals, com ara actuacions, la publicació de llibres, còmics, curtmetratges, exposicions, etc.
- La formació a través de residències, jornades de formació, masterclass amb professionals experts en la matèria…
- Els intercanvis i col·laboracions amb altres entitats, programes i festivals del territori balear, de Catalunya i de la Catalunya Nord
Amb aquest certamen es tracta de promoure i estalonar joves talents dins l’àmbit de la cuina professional per facilitar, a través d’aquest suport, una millor inserció en l’àmbit del mercat laboral del sector.


