Balears Vadevi
Cristina Pons guanya el reconeixement a Jove Xef Menorquina de 2023

Cristina Pons Benavides ha destacat en el concurs celebrat aquests dies a “Ca n’Aguedet, Centre de Formació de Càritas Menorca” i ha esdevingut la Jove Xef Menorquina 2023. Gràcies a aquest podi esdevindrà la representant de l’illa en la competició de regions gastronòmiques European Young Chef Award que tindrà lloc entre els dies 20 i 24 de novembre a Hauts-de-France.

Cristina Pons, amb el cartell que l’anuncia guanyadora | Foto: CIME

La recepta: Canons en conill

Pons i José María Borrás, les dues finalistes de l’any, han hagut de cuinar dos plats de canons amb conill, en la versió tradicional i innovadora, i defensar-los davant els membres del jurat.

Pons ha presentat la versió tradicional explicant que per a ella ha suposat un repte. “Era un plat que de petita no m’agradava gens i aquesta ha estat una forma de reconciliar-me amb ell”. D’una altra banda, la versió innovadora, que ha titulat ‘Peuades damunt s’arena’, en referència a la coneguda cançó del grup menorquí Ja t’ho diré, pretenia mostrar que “tot canvia i es transforma, però res deixa de ser el que era”.

Té 23 anys i estudia a Barcelona

Cristina Pons té 23 anys i és estudiant de segon curs del Grau Superior de Cuina a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. A més, ha fet feina, entre d’altres, a les cuines de l’Hotel W, el restaurant Fang i Aram i el restaurant Rels. També ha estat guanyadora del concurs ‘Prepara el teu futur-Nous talents de la cuina italiana IV Edició, 2022’.

El veredicte s’ha donat a conèixer després de sis hores d’un certamen que s’ha pogut seguir en streaming i que ha conduït la periodista Clara Aymamí des de ‘Ca n’Aguedet. El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ha estat l’encarregat d’anunciar el guanyador i de lliurar el diploma acreditatiu de Jove Xef Menorquina 2022 a Cristina Pons.

A més, durant l’acte s’ha celebrat activitats complementàries com un showcooking a càrrec del xef Víctor Bayo que ha preparat unes formatjades jueves, així com música en directe amb el duet Mónica i Sergi i una degustació sensorial de formatges, vins i altres productes locals a càrrec de Sa Cooperativa del Camp.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa