Balears Vadevi
El món del vi de Mallorca plora la mort del vinater Guillem Galmés, de Petra

Era un home reservat i discret, el vinater Guillem Galmés i Salas. D’aquells mallorquins que fugen del renou i de la vida pública. Venia de família vinatera, de Can Mec, i sempre se’l recordarà, entre altres coses, per haver mantingut la tradició d’elaborar el Vi de Missa o Vi Dolç i el Vi Ranci, que venien a cercar de tot Mallorca al seu antic celler, on també es venia vi de barral.

Guillem Galmés, qui va ser un dels vinaters que va mantenir viva la producció a Petra/Cedida

Feia servir la recepta dels Germans Agustins per fer aquell Vi de Missa.  Encara ara el celler Galmés Ferrer assorteix, i des de fa gairebé 50 anys, a la majoria de les parròquies de l’illa i, com no podia ser d’una altra manera, a l’emblemàtic Santuari de Lluc. Per fer el Vi de Missa, Guillem s’havia d’encarregar d’encendre la caldera on el vi bullía hores i hores, a poc a poc, cada dia, com recordava el seu fill Arnau  que de petit havia compartit molts d’aquests moments amb son pare al celler.

Amb els anys,  Arnau heretà la passió pel vi de son pare i es va fer enòleg. Ell està derrere dels vins que avui trobareu sota el nom actual del celler, Galmés i Ferrer. Vins adscrits a l’IGP Vi de la Terra Mallorca, actualment, i un temps a la DO Pla i Llevant.

Guillem Galmés Salas tenia 90 anys i deixa el buid que han anat deixant tots aquells que posaren les bases per una nova generació de vinaters, els que feren posible la recuperació de la producció a Mallorca, ara fa trenta anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa