Balears Vadevi
Els petits cellers de Mallorca demanen SOS

Tot d’una que s’ha sabut la notícia d’una segona edició del Pla de xoc de la conselleria d’Agricultura amb ajudes pel sector de la pagesia, una part dels productors de vi ha reaccionat amb preocupació i reclamen el suport de la conselleria davant el Govern de Madrid. Afirmen que se senten exclosos de les ajudes que ha anunciat el Govern central corresponents als Fons Europeus. Especialment l’associació Petits Cellers temen que en el repartiment d’aquest fons extraordinaris no se’ls tengui en compte ja que es menciona només els sectors vinculats a l’activitat turística. Aquesta associació agrupa a prop de mig centenar de petits cellers i bodegues de Mallorca. Conjuntament han signat un comunicat on “lamenta profundament el fet que el Govern central hagi exclòs les bodegues del pla d’ajudes directes per valor d’11.000 milions d’euros aprovat la setmana passada amb l’objectiu d’ajudar els sectors més afectats per la crisi de la COVID. L’associació es fa creus d’aquesta decisió i recorda que el seu sector també pateix greument la crisi”.

Des de Petits Cellers, senyalen que les seves pèrdues superen el 65% de la facturació, més del doble de pèrdues del que marca el Govern central per atorgar aquestes ajudes. “Estam molt decepcionats amb el Govern central i amb aquesta injusta exclusió”, diu el president de Petits Cellers, Guillem Vicens, que recorda que “tot i patir greument la crisi no hem rebut mai cap ajuda directa i el nostre futur és molt incert. Per a molts d’aquests negocis la manca d’ajudes pot suposar el tancament definitiu”

Dissabte passat, el govern de Pedro Sánchez va anunciar que negocis com els cellers, perruqueries i centres d’estètica queden exclosos del darrer pla d’ajudes econòmiques directes als sectors més afectats per la crisi. Des de Petits Cellers, demanen que es “reconsideri amb sentit comú aquesta decisió i que les restriccions a les ajudes tenguin fonaments lògics per a tots els sectors atenent a les seves característiques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa