Balears Vadevi
Es Fangar tanca l’any vinícola satisfet pels reconeixements obtinguts

El celler Es Fangar Vins, de la DO Pla i Llevant, està d’enhorabona perquè ha tancat l’any vinícola amb la satisfacció d’haver obtingut, una anyada més, el reconeixement internacional de la qualitat dels seus vins.

L’aposta per la qualitat és present en cada moment de l’elaboració, des de la vinya al celler/Cedida

Ara fa 15 anys que aquest celler va fer les primeres passes fent una aposta decidida per la producció de qualitat. Una part important del posicionament dels seus vins en el mercat és la participació en concursos internacionals tant a Espanya com en altres països on els vins del celler ja gaudeixen d’un gran reconeixement per part dels clients. Entre aquests països es troben Alemanya, Suècia i Benelux, així com França. Concursos tan importants com per exemple la Guia Peñín o el Mondial des Vins Blancs Strasbourg, van ser acuradament seleccionats per a tastar les últimes anyades, tal com els vins negres més emblemàtics del celler.

En aplicació d’aquesta estratègia els resultats parlen per si sols: “Per part de la Guia Peñín no va haver-hi cap mena de dubte que els vins del celler es mereixien 90 punts i més, per la seva gran qualitat. Els tastadors de la Guia Peñín van estar d’acord que el nostre vi negre N’Amarat mereixia 93 punts, la més alta puntuació obtinguda fins al moment”, afirma Alexandra Simon, responsable de marketing i vendes internacionals.

Els vins d’Es Fangar, on van destaquen/Cedida

Darrera parada, Estrasburg

Poc temps després els vins blancs, Sa Fita 2021 i Lo Cortinel·lo 2018, han convençut al comitè de tastadors en el concurs mundial de vins blancs a Estrasburg. Sa Fita 2021, elaborat amb les varietats Chardonnay, Viognier i la varietat autòctona Premsal Blanc, ha impressionat durant el tast amb els seus tocs florals, cítrics i alhora afruitats (albercoc). I de Lo Cortinel·ho 2018 es va destacar per l’elaboració en bota i l’ús majoritàriament de la varietat autòctona de Giró Ros, Chardonnay i Viognier, en la seva elaboració.

Tots dos vins van rebre el reconeixement d’una medalla d’or en la darrera edició d’aquest concurs internacional de blancs. Dos vins que, per cert, ja havien destacat al Bacchus, organitzat per la Unión Española de Catadores que cada any organitza dos concursos, un de vins joves, de l’anyada anterior a la celebració del concurs, en aquest cas de l’any 2022 i un altre de vins amb criança per anyades anteriors. En aquest cas els donaren un or i una plata, respectivament.

Més notícies
El Manto Negro i el Giró Ros, les varietats a partir de les quals neix aquesta nova línia Gènesis d'Es Fangar/Es Fangar
Es Fangar presenta la nova línia de vins ‘Génesis’
El celler de Felanitx celebra el seu rellançament amb una aposta per les varietats autòctones
Toni Bennàssar (DO Pla i Llevant), Miquel Gelabert, Carla Adrober (Es Fangar) i Tolo Gelabert | Foto: DO Pla i Llevant
Es Fangar inaugura una nova temporada dels maridatges de Can March
Els vins del celler de Manacor, coprotagonistes en l'experiència gastronòmica amb la cuina de Miquel Gelabert

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa