Balears Vadevi
FEVI 2024, molt més que una fira de vins

Aquesta setmana s’ha fet a Palma una nova edició de FEVI, la fira del vi que organitza la distribuïdora IslaCatavinos. Enguany hi havia distints al·licients que l’han fet especial. En primer lloc, el tradicional concurs-tast a cegues, que ha tengut un bon nivell de participació i tres guanyadors indiscutibles. Sergio Pereda, del Club Catador, Aritz Alfageme, sommelier en el restaurant Voro de Canyamel, i Neus Estarellas, pianista i wine lover i Wset 3. El jurat (Julio Torres (president del Comité Tècnic UAES), Toni Pérez director comercial de Gramona, Adam Perkal, Mundidrinks, Carlos Burgués Director comercial de Figuero, i Pilar Salillas , enòloga de La Gravera) no ho va tenir fàcil, com tampoc els participants.

Sergio Pereda, Neus Estarellas i Aritz Alfageme, el podi del concurs-tast a cegues de FEVI 2024/Catavinos

La fira és negoci i noves referències i móns a descobrir

També va ser molt interessant el tast a cegues conduït per Laurenz Moser, sota el títol Xina contra el món, en el qual es posà a prova el coneixement i l’entrenament dels presents per distingir els vins d’elaboració xinesa que competeixen ja en el mercat amb els de les comarques productores més reputades. Moser va voler demostrar que la Xina s’ha convertit de fet en un país vinícola, en l’actualitat, tot i la manca de tradició històrica i cultural en l’elaboració de vi.

Laurenz Moser va sorprendre amb la comparativa de vins xinesos/Catavinos

També cal esmentar la ponència-tast en la qual hi participaren Miguel Gavito, Pago Abadia Retuerta), Toni Gelabert (Vins Toni Gelabert), Eladio Piñeiro, José Manuel Rodríguez (Pago Arínzano) i Roberto Vicente (Grupo Arte Vino). El tema a debatre va ser Vins blancs a Espanya, el gran repte al final del qual es varen marcar objectius de futur pel sector referits a la qualitat dels vins i al paper de l’adaptació del maneig de la vinya a les circumstàncies marcades per l’escalfament global i les seves conseqüències. Al final la conclusió és que sí hi ha espai en el mercat global pels grans vins fets a Espanya.

Imatge de la ponència-tast sobre els grans vins blancs espanyols/Catavinos

Més cellers que mai, superaven el centenar, i gran nivell de visitants professionals i bona resposta del públic general fan d’aquesta vuitena edició de FEVI una cota difícil de superar. Res d’això no hauria estat, però, possible sense l’esforç incansable de l’equip de Catavinos al capdavant del qual hi ha Vilislav Vili i Daniel Arias, que freguen l’impossible quan a passió i dedicació perquè la fira sigui un èxit. Ens retrobarem d’aquí a dos anys, si no hi ha res de nou.

Dani Arias i Vilislav Villi, el artífexs de FEVI/Catavinos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa