Balears Vadevi
La finca-celler Biniagual s’apunta al microteatre per les Festes des Vermar

Aquest pròxim cap de setmana hi haurà els actes centrals de les festes des Vermar de Binissalem, unes festes una mica aigualides per la pluja i les restriccions sanitàries, que han originat polèmica al poble. D’una banda, l’Ajuntament, que es manté ferm amb les mesures sanitàries i els veïns, sobretot els més joves, que tenen ganes de bulla i que argumenten que les tradicions están per mantenir-les.

Això a banda, i a l’espera de veure com queda l’agenda festera els pròxims dies, algunes de les iniciatives que s’han pogut celebrar han estat tot un èxit. Ens referim per exemple a les representacions de microteatre a càrrec de Myotragus Teatre. Enguany han estat cinc dies seguits de posada en escena sota el nom de microvermada. Les representacions són en format de butxaca, de teatre de barra  amb l’objectiu de  conjuminar cultura, patrimoni i gastronomia vinícola. Aquí teniu una breu aproximació als arguments de les quatre peces:

ABSÈNCIA DE SARA: El mateix dia que en Marc ha tallat amb la seva parella es troba davant el mateix vi el qual feu que ell i na Sara fossin parella uns anys enrere. Actor: Frederic Bibiloni. Gènere: Comèdia.

VI AL LITRE: Un venedor de vins binissalamer que no li agraden les mitges coses i una clienta un tant especial són les claus d’aquesta còmica transacció comercial surrealista. Actors: Jaume Seguí “Xuia” i Laura Andrés. Gènere: Comèdia.

SOPAR DE CARROSSA: En els sopars de carrossa poden passar moltes coses, i més si són  organitzats per la  junta directiva de l’empresa on treballes. Actors: Toni Alemany i Pilar Quetglas. Gènere: Comèdia.

EL TALP: És el temps de la dictadura i la cosa va per llarg. Aquest és el testimoni d’un d’aquells que anomenaven homes talp, enterrats en vida per evitar el final tràgic que tingueren els altres companys d’idees. Actor: Guiem Juaneda. Gènere: Drama.

La dramatúrgia ha aprofitat els elements patrimonials de Biniagual per ambientar les peces, aquesta a la capella/Cedida

Totes les microobres están relacionades amb les festes des vermar i amb la temàtica vinícola i s’han dut a terme a la finca-celler Biniagual. D’aquesta manera s’ha aconseguit un marc adient i segur per les representacions i una bona promoció de Biniagual com a celler i com espai on poder fer festes i celebracions.

Lluis Valenciano, responsable de la direcció i de la dramatúrgia del muntatge de Myotragus, està més que satisfet: “L’esforç, que ha estat gros aquests cinc dies ha valgut la pena: Hem tengut ple cada una de les representacions. Fins i tot hi ha hagut gent que va quedar fora a causa de les restriccions en l’aforament a causa de la covid”.

 Clar que el reclam no només eren les peces d’aquest microteatre de vermada. També s’oferia un tast de vins de la casa: El blanc i el negre de Biniagual i també el “Red Ice”, que és el més singular dels que es varen poder tastar.

 En xifres, hi ha assistit 423 persones, el muntatge està fet amb sis actors, però també hi han participat set persones treballant d’acomodadors o guies per la finca i fent assistència al bar, a més de dos sommeliers que ha aportat la finca. Per poder dur a terme tot el muntatge hi hagut implicades un total de 15 persones.

En el marc de les festes també cal esmentar l’”edició especial” de vins de la bodega José L.Ferrer amb motiu de la Vermada, entre altres iniciatives. 

La bodega de José Luis Roses no falla mai per les Festes des Vermar/Cedida

Empès per l’èxit d’aquesta quarta edició, Valenciano ja pensa en preparar la pròxima l’any que ve, que será la cinquena i que vol que sigui especial. De moment, però, el cas és que ara mateix hi ha projecte més imminents i tot i que no concreta ens avança que aquestes peces que s’han vist a Biniagual aquests dies podrien fer gira molt aviat per altres pobles de Mallorca. Es veurà…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa