Balears Vadevi
La Fira del Llonguet torna amb més força a Palma

Després de la penitència obligada per la pandèmia, Palma recupera el Fira del Llonguet, una trobada amb fort caràcter tradicional i artesà que com és habitual tendrà lloc a Es Pil·larí el dia 24. Per aquest diumenge, la previsió és que hi hagi al voltant d’una setantena de punts de venda, mostra o exposició en

què el pa tradicional de la ciutat en serà el protagonista. La fira, que promou l’ajuntament de Palma, compta amb el suport de l’Associació de Forners i Pastissers de les illes Balears, que té per objectiu donar a conèixer la tradició dels productes locals de pastisseria i forn. En total hi participaran catorze forns de tota Mallorca que comercialitzaran els seus productes, amb el llonguet com a protagonista.

Responsables de l’ajuntament de Palma i organitzadors es fan la foto de família davant Cort/Cedida

Segons ha explicat el regidor, Rodrigo Romero, “és important que se descentralitzin les festes i arribin a l’extraradi de la ciutat. Volem apostar per les fires, perquè a la ciutadania els agrada gaudir d’aquest esperit de poble i la seva assistència multitudinària és bona mostra d’això. A més, és una gran oportunitat per donar suport al producte local de proximitat. Tot el pa que es vengui a aquesta fira serà artesà i quilòmetre zero”.

El regidor també ha recordat que és important donar una empenta als forns i pastisseries artesanals “que tant han patit a causa de la pandèmia de la COVID i que, malgrat això, han continuat treballant per donar servei a la ciutadania”

Les activitats arrancaran a les 10 del matí amb els geganters de Llucmajor i els xeremiers del Prat i, fins a les 17 h, oferiran diferents activitats adreçades a tots els públics. Un dels plats forts el trobarem a les 10.30 quan tres xefs (Koldo Royo, José Cortés i Catalina Pons) oferiran un espectacle de cuina.

El programa inclou tot un seguit de propostes com són una cercavila amb espectacle de circ, demostracions artesanals d’elaboració de pa i altres productes, animació musical amb “tardeo llongueter” a càrrec d’un DJ, ludoteca infantil amb jocs gegants de fusta, tallers infantils, etc.

S’hi han habilitat 11.000 metres quadrats per a l’aparcament de vehicles. Així mateix, la línia 31 de l’Empresa Municipal de Transports, que és la que habitualment connecta aquesta barriada de la ciutat, tendrà una major freqüència (passarà cada 20 minuts), per tal de facilitar l’arribada a totes aquelles persones que decideixin desplaçar-se fent servir el transport públic.

La Fira del Llonguet coincidirà amb la celebració del Diumenge de l’Àngel que, com és tradicional convoca els veïns de Palma a mantenir aquest antic costum ja que en aquesta jornada es reunien al CAstell de Bellver per menjar les darreres panades de Pasqua. Com ha dit el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, “és una festa amb un fort caràcter reivindicatiu. Volem arribar a moltes persones de totes les edats, és per aquest motiu que hem treballat per aconseguir un programa molt variat. Volem agrair la gran feina que han fet des de la Federació d’Associacions de Veïns perquè això sigui possible, i puguem sentir la nostra identitat com a poble a través d’aquesta festa”. La Policia Muntada de Palma , per la seva banda, farà jornada de portes obertes als estables que té al recinte del castell i organitzarà, també, un parc infantil de trànsit.

Les activitats es divideixen en sis espais diferenciats: el vial de davant del Castell, el recinte del Castell, el pati interior del Castell, l’esplanada de l’aparcament, l’escenari de l’esplanada de l’aparcament i les dependències de la Policia local del Palma. A les 13.30h es farà la tradicional passejada de l’Àngel, que arrencarà i finalitzarà a les escales del Castell.

Les activitats han comptat amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma que han participat activament en la organització.

L’Empresa Municipal de Transports posarà un servei de bus llançadora gratuït per a totes aquelles persones que hi vulguin pujar al castelll. Tindrà una freqüència de 10 minuts aproximadament, des de les 10:30 del matí fins a les 17 hores. Sortirà del carrer Camilo José Cela.

L’EMT també oferirà visites guiades infantils a un dels seus autobusos a l’esplanada de l’aparcament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa