Aquesta setmana s’ha presentat una nova edició del festival de cinema italo-espanyol ‘Estimar Film Fest’, a Roma. Serà la desena edició i tendrà lloc el mes de juny a Palma i comptarà, com cada any, amb la presència d’actors i directors de primer nivell, tant espanyols com italians. Per això, la residència de l’ambaixador d’Espanya a Roma va ser l’escenari de la presentació amb més de 2.500 convidats. Durant l’acte hi va haver una mostra gastronòmica mallorquina, que reflectia la riquesa i fusió cultural entre tots dos països. I és que el compromís amb la gastronomia mallorquina d’aquest certamen va més enllà, ja que es preveu que durant el festival també es hi hagi degustacions de productes locals, entre moltes altres activitats dissenyades per al públic tant mallorquí com italià.

Estimar es consolida, una vegada més, com un referent cultural que promou el diàleg entre el cinema espanyol i italià, i que convida a gaudir de l’art i la cultura en totes les seves formes. Aquesta desena edició, sens dubte, estarà plena de sorpreses i un cartell de cinema excepcional.
La gastronomia com a pont entre cultures
La mostra de cuina mallorquina que va tenir lloc a la recepció de Roma tenia el suport de Don Bio Innovation i va anar a càrrec dels xefs José Cortés i Miquel Serra, els qui, al costat del mestre artesà de la fàbrica de formatges frescos ‘Vivolat’, Settimio Fraccalvieri, delectaran als convidats amb un xou culinari centrat en l’elaboració de burratas i mozzarellas, fusionant tècniques i sabors de Mallorca i Itàlia. Aquesta iniciativa gastronòmica representa l’esperit del festival, que cada any busca no sols celebrar el cinema, sinó també enfortir l’intercanvi cultural.

“Aquest Festival s’interessa molt per la gastronomia. Volíem fer una clucada d’ull a Itàlia, país que ens acollia, i per això, a la degustació, ha dit Cortés, hi havia presència de productes clarament italians, però la cuina mallorquina va tenir el seu paper estel·lar amb producte local i de temporada. Vàrem preparar una coca d’oli Treurer i blat de xeixa, amb escabetx de llampuga i adobats, i una pasta fresca de garrova, amb straciatela de sobrassada de Mallorca, figatella de Porc Negre, granada i ametlla de Mallorca”.
“Hi havia diversos llocs de menjar, no érem els únics, però tothom va reconèixer que el nostre va ser el millor, a més va ser l’únic que es va retransmetre en directe per a tots els assistents. I, al final, vàrem obsequiar l’ambaixador amb una mostra de producte local de Mallorca. Hi havia oli i sobrassada, dos productes ben representatius de la gastronomia mallorquina”.