Balears Vadevi
La gastronomia mallorquina posa el peu a Lió el Dia de la Tapa

La gastronomia mallorquina s’ha presentat a Lió, en l’esdeveniment organitzat per l’oficina de Turespaña a França el 12 de juny per a celebrar el Dia de la Tapa. L’essència de l’illa ha arribat a la ciutat francesa a través dels seus sabors, aromes i de l’alta qualitat de la seva cuina.

Turisme de Mallorca ha participat en aquesta acció per a presentar al país veí alguns dels elements bàsics de la cuina tradicional adaptats a noves receptes, que generen noves textures i sabors.

Un moment de la degustació/Fundació Mallorca Turisme


Els qui van assistir van poder gaudir d’un exquisit menú dissenyat per José Cortés, membre de ASCAIB, que va incloure els següents plats:

  • Croqueta de gamba vermella de Sóller i el seu tàrtar amb caviar d’oli d’oliva

Un producte característic del Mediterrani, on s’aprofita tot el seu sabor en diferents textures: el brou dels seus saborosos caps, una melosa croqueta i un tàrtar de la seva carn, on la gamba és la protagonista.

  • Ensaïmada amb carn de me mallorquí a baixa temperatura, sobrassada de porc negre de Mallorca, xocolata especiada, peres i taronja confitada en oli d’oliva

Dos productes emblemàtics de la nostra gastronomia s’uneixen en aquest plat: l’ensaïmada, una de les postres més tradicionals de Mallorca, i la sobrassada, l’embotit per excel·lència. Aquest plat combina sabors profundament arrelats a Mallorca, amb productes del camp com el porc negre i el xai, i tocs dolços com la xocolata especiada amb quatre espècies tradicionals mallorquines i la taronja confitada en oli d’oliva arbequina de Mallorca.

  • Textures d’Ametlles de Mallorca

No es pot concebre el paisatge de Mallorca sense els seus ametllers, i aquestes postres reten homenatge al nostre paisatge, que és també el nostre rebost, cultura i patrimoni gastronòmic.

Celebració del Dia de la Tapa, a Lió / Foto: Fundacio Mallorca Turisme
Més notícies
Cortés aposta per establir convenis amb les DO i les IGP per donar visibilitat als productes de qualitat/Cedida
José Cortés: “El turisme gastronòmic és una realitat i la cuina de Balears interessa fora”
El nou president d'Ascaib es marca objectius per millorar la formació de la professió i per fer bandera del producte local

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa