La gastronomia mallorquina s’ha presentat a Lió, en l’esdeveniment organitzat per l’oficina de Turespaña a França el 12 de juny per a celebrar el Dia de la Tapa. L’essència de l’illa ha arribat a la ciutat francesa a través dels seus sabors, aromes i de l’alta qualitat de la seva cuina.
Turisme de Mallorca ha participat en aquesta acció per a presentar al país veí alguns dels elements bàsics de la cuina tradicional adaptats a noves receptes, que generen noves textures i sabors.

Els qui van assistir van poder gaudir d’un exquisit menú dissenyat per José Cortés, membre de ASCAIB, que va incloure els següents plats:
- Croqueta de gamba vermella de Sóller i el seu tàrtar amb caviar d’oli d’oliva
Un producte característic del Mediterrani, on s’aprofita tot el seu sabor en diferents textures: el brou dels seus saborosos caps, una melosa croqueta i un tàrtar de la seva carn, on la gamba és la protagonista.
- Ensaïmada amb carn de me mallorquí a baixa temperatura, sobrassada de porc negre de Mallorca, xocolata especiada, peres i taronja confitada en oli d’oliva
Dos productes emblemàtics de la nostra gastronomia s’uneixen en aquest plat: l’ensaïmada, una de les postres més tradicionals de Mallorca, i la sobrassada, l’embotit per excel·lència. Aquest plat combina sabors profundament arrelats a Mallorca, amb productes del camp com el porc negre i el xai, i tocs dolços com la xocolata especiada amb quatre espècies tradicionals mallorquines i la taronja confitada en oli d’oliva arbequina de Mallorca.
- Textures d’Ametlles de Mallorca
No es pot concebre el paisatge de Mallorca sense els seus ametllers, i aquestes postres reten homenatge al nostre paisatge, que és també el nostre rebost, cultura i patrimoni gastronòmic.
