Balears Vadevi
Inauguració i festa per la primera verema de Nacra al nou celler

Hipólito Medrano, catedràtic de fisiologia vegetal de la UIB i vinater, ara, a temps complet ha arrodonit el seu somni. Amb la vinya en producció, acaba d’estrenar les instal·lacions del nou celler. I ho ha fet ben acompanyat de família i amics. La finca de Son Corró, d’Inca, que allotja la Bodega Nacra, va ser l’escenari de la festa.

Un emocionat Hipólito va recordar per aquells que no han seguit de prop la seva carrera, com es va implicar fins al moll de l’os en la recuperació de la malvasia, una varietat que es donava per descartada fa només trenta anys i que ara viu una segona etapa d’esplendor gràcies, en bona part, als esforços d’Hipólito i del seu equip d’investigadors de la Universitat de les Illes Balears. Ara ja sanejada és una de les imprescindibles dels blancs que es fan a Mallorca.

El projecte arquitectònic, concebut estètica i tècnicament amb criteris d’eficiència energètica i respecte mediambiental, és de Jaume Luis Sals, dels despatx Marès/Bodega Nacra

I, de fet, la Malvasia i el Giró Ros són les varietats que Medrano va sembrar a Son Corró i que ara conrea i vinifica amb èxit.

A la inauguració hi foren presents, entre la família i amics, representants de les sis administracions que han hagut de donar el vistiplau per fer realitat el projecte del celler. En aquest cas, el Consell de Mallorca, la conselleria d’Agricultura del Govern i la de Salut i l’Ajuntament d’Inca, especialment. També hi era la presidenta de la IGP Vi de la Terra Mallorca, Indicació Geogràfica Protegida en la qual la Bodega Nacra està inscrita. Magdalena Mesquida va destacar que cellers com el d’Hipólito són un bon exemple del que vol representar la IGP: Vins de producció selecta i de qualitat, feta amb seny i amb coneixement.

Un brindis per aquesta fita aconseguida/Bodega Nacra

Nous projectes per una nova etapa

Bodega Nacra deixa enrere l’etapa de projecte del nou celler i de consolidació de la producció per explorar nous camins: “Avui en dia sobreviure en aquest món del vi no és fàcil, sobretot per un celler petit, com aquest”, reconeix Medrano. Per això en el cap d’Hipólito bull una nova idea: Posar la bodega en el mapa de l’enoturisme per aprofitar l’allau de visitants que arriben a l’illa tot cercant experiències arrelades al terrer. Estrangers i residents són ara l’objectiu de la nova aventura que la família Medrano Llabrés vol posar en marxa. Hipólito compte amb el suport inqüestionable de la seva dona, Magdalena LLabrés, i de les seves filles, Laura i Marta que estan disposades a donar una mà en aquesta nova etapa: Marta durà la comunicació i les relacions externes, Laura les visites i els tasts al celler. L’objectiu serà transmetre la passió d’un investigador que un bon dia va voler ser vinater: ho duia a la sang, riojana; passió que ha transmès els seus descendents. De fet, no es va cansar de repetir al que volgués escoltar, amb un punt d’emoció, que els seus nets ja han col·laborat en la verema d’enguany. A Bodega Nacra no han de passar pena pel relleu generacional.

Hipólito Medrano mostra les noves instal·lacions de Son Carró/Bodega Nacra
Més notícies
Un edifici de nova planta molt funcional que està pensat per facilitar l'operativitat sense deixar de banda el disseny/NACRA
‘Nacra’, primera verema al nou celler de Can Corró
Hipólito Medrano estrena les noves instal·lacions enmig de la vinya, dissenyades com un "celler boutique"
Nacra, un vi que amaga el somni d’Hipólito Medrano
L’investigador i professor emblemàtic de la UIB passa a l’altra costat del mirall per conrar la vinya i fer vi d’autor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa