Josep Maria Juhé i Masferrer s’ha proclamat Millor Sommelier de les Illes Balears ABS 2024 i serà al representant de l’Associació Balear de Sommeliers(ABS) en el pròxim XXIX Campionat Millor Sommelier d’Espanya UAES que se celebra en el Saló Gurmets a Madrid els dies 24 i 25 d’Abril.
Josep és Brand Ambassador al celler Bodegas Ribas de Consell i compte entre les seves titulacions la de Sommelier pel CETT, WSET level 3 i Certified Court of Màster Sommeliers. Juhé arriba una vegada més al primer lloc en el campionat, ja que ja va ser Millor Sommelier de les Balears el 2022 i segon Classificat en el Challenge Ruinart 2023.
Un professional en formació contínua
Tot i no ser la primera vegada que Josep accedeix al més alt del podi, manté una actitud humil respecte a la puntuació aconseguida. És conscient que encara no pot deixar de preparar-se a fons per nous reptes. “Doncs venia molt preparat perquè fa dos mesos que estudio cada dia. Ara el 2 de març tinc un examen ASI Diploma a Burgos i és un tipus d’examen molt semblant al del concurs Balear, així que de rebot m’ha anat perfecte de temps”.

Tot i ser el “millor” de les Balears, encara queden coses per millorar: “Em sento molt bé, òbviament la teòrica és un camí sense fi i em queda molt per sentir-me del tot còmode a l’escenari i al tast em falten polir detalls, però cada cop tinc més confiança i vaig més segur del paper a desenvolupar per guanyar el màxim de punts possible”.
Amb Juhé hi anirà a Madrid Brice Michaud, sommelier de Vinum Eivissa com a segon classificat en el Campionat Balear 2024. S’ha de destacar que és la primera vegada que un sommelier radicat a Eivissa competirà per les Illes Balears en aquest campionat. El tercer classificat en el Campionat Balear 2024 ha estat Juan Manuel Montes, responsable d’enoturisme al celler de Can Ribas.
Pensant en el Saló Gourmets i el campionat d’Espanya
El campionat d’Espanya de sommeliers reunirà representants de cada una de les comunitats autònomes i durant dos dies tindran proves tan teòriques com practiques, amb un examen de 50 preguntes i un tast a cegues de dos vins com a semifinal. D’aquí les 3 millors puntuacions passaran a la final on hauran de fer proves com en decantació i correcció de carta errònia, entre altres.
L’Associació Balear de Sommeliers ABS ha agraït la col·laboració dels patrocinadors i especialment de l’Escola d’Hostaleria de les illes Balears EHIB.