Balears Vadevi
La DO Binissalem lliura els Manto Negro d’Argent

La DO Binissalem ha lliurat un any més els Manto Negro d’Argent, que arriben a la seva setena edició. Aquest acte que, en edicions anteriors, ha tingut lloc a diferents espais emblemàtics de Palma: Casal Balaguer, Fundació la Caixa, Fundació Sa Nostra, al 2019 es va traslladar a la comarca de la DO Binissalem, per iniciar el seu recorregut pels cellers i els 5 municipis de la Denominació d’Origen: Santa Maria del Camí, Binissalem, Consell, Santa Eugènia i Sencelles. L’edició del Manto Negro d’Argent 2021 ha tingut lloc aquest dissabte 4 desembre a les 12:30 h al Celler Jaume de Puntiró de Santa Maria del Camí.

A la benvinguda, el president del Consell Regulador de la DO Binissalem, José Luis Roses, va demanar als representants de les administracions, i concretament a la consellera d’Agricultura, Mae de la Concha que es trobava present, el suport necessari per poder fer ús del nom dels cinc municipis a l’etiquetatge dels vins. Una petició que va subscriure l’amfitrió el cellerer Pere Calafat de Jaume de Puntiró. Explicà que ara només Binissalem, per ser el poble que dóna nom a la Denominació d’Origen, té la possibilitat de posar el seu nom amb les lletres grosses a l’etiquetatge de les botelles, mentre els altres quatre no ho poden fer.

Roses va demanar a la consellera d’Agricultura poder posar el nom dels pobles de la comarca a la botella/DO Binissalem

La petició va ser escoltada per De la Concha que es va comprometre, en la seva intervenció, a facilitar en el possible aquesta possibilitat.En el decurs de l’acte es lliuraren els guardons. Com és tradició, dos varen ser els guardonats:

En primer lloc Juan Rallo Garcia, Enginyer Técnic Agrícola. Per la seva extensa i reconeguda dedicació professional d’experimentació, investigació i divulgació en el camp de l’agricultura i, especialment, de la viticultura. Rallo va desenvolupar la seva carrera professional a la Conselleria d’Agricultura. Encara que ja fa uns anys que està jubilat, segueix investigant i, actualment, està fent feina amb una plaga que afecta als garrovers.

Va rebre el  guardó de la mà de la Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, que destacava la gran trajectòria del guardonat mereixedor d’aquest reconeixement per tot el que ha aportat al món agrícola durant els seus anys de dedicació professional.

Joan Rallo ha dedicat la seva vida a treballar per millorar l’agricultura/DO Binissalem

La segona guardonada d’aquesta edició fou la periodista Conxa Rosillo Zaforteza, mereixedora del guardó per la seva trajectòria com a comunicadora especialitzada i vinculada al sector vitivinícola. Col·laboradora a publicacions com les revistes La Portadora i Terra de Vins; la publicació especial de Diaro de Mallorca, Manjaria i, actualment, col·laboradora d’aquest digital Balears Vadevi del grup Món. Rosillo va rebre el guardó de mà del Batle de Santa Maria del Camí, Nicolau Canyelles.

Conxa Rosillo, en el moment del seu agraïment/DO Binissalem

El reconeixement Manto Negro d’Argent fou creat pel Consell Regulador de la DO Binissalem l’any 2015 en motiu del 25 aniversari de la DO amb l’objectiu de reconèixer a persones o entitats per la seva dedicació i contribució al món de la viticultura, el vi i la cultura del vi o, a persones destacades del món de la gastronomia, cultura, esports, ciència…, amb alguna vinculació amb el territori. El guardó és una insígnia de plata, en forma de raïm que simbolitza el Manto negro, varietat principal a la DO Binissalem.

L’acte va comptar amb l’actuació musical de Natàlia Tascón acompanyada de Carles Seguí | DO Binissalem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa