El Tianet de Palma ja té forma, color i autor. Precisament aquest dilluns es desvetllava l’elaboració guanyadora del concurs que es va posar en marxa per trobar el dolç tradicional de les festes de Sant Sebastià. La Coca de garrova i taronja, del pastisser Lluís Pérez, es va endur el premi tant per votació popular com del jurat.

En aquest sentit, l’àrea de Participació Ciutadana, i com ja establien les bases del concurs, realitzarà de cara a les properes festes de Sant Sebastià diferents accions per donar a conèixer i divulgar aquesta recepta. De moment, a Balears Vadevi us la compartim perquè la tingueu sempre a mà.

1000 cl TIANET- COCA DE GARROVA I TARONJA
Ingredients:

  • 1200gr Coca de garrova i taronja
  • 300 gr Crema de garrova i taronja
  • 200 gr Glaça taronja

1.200 g COCA DE GARROVA I TARONJA per a “TIANET- COCA DE GARROVA I TARONJA”
Ingredients:

  • 480,6 gr farina de força
  • 151,8 gr ous
  • 35,4 gr llevat
  • 101,2 gr d’oli
  • 177,1 gr sucre
  • 227,7 gr patates
  • 25,3 gr garrova bio en pols
  • 1 gr de sal

Pastau tots els ingredients fins a obtenir una massa llisa i elàstica.
Deixau-ho fermentar fins que tripliqui el seu volum.
Tornau-ho a pastar per a eliminar els gasos de la fermentació.
Dividiu-ho en petites porcions, a gust (nosaltres les feim de 20 g), i posau-ho en un motlo circular.
Deixau-ho fermentar de nou fins que el volum es tripliqui.
Coeu-ho al forn ja calent a 180°C entre 10 i 15 minuts, depenent del forn.
Deixau-ho refredar.

300 g CREMA DE GARROVA I TARONJA para “TIANET- COCA GARROVA I TARONJA”

Ingredients:

  • 95,9 gr praliné d’ametles 70%

300 g CREMA DE GARROVA I TARONJA per a “TIANET- COCA DE GARROVA I TARONJA”

Ingredients:

  • 60 gr pols de garrova
  • 48 gr oli d’oliva verge extra bidó 5l
  • 62,1 gr llet d’ametla
  • 33,7 gr Suc de taronja
  • Ratllar 0,2 taronges

Capolau tots els ingredients junts fins a obtenir una crema homogènia.

95,9 g PRALINÉ D’AMETLES 70% per a “CREMA DE GARROVA I TARONJA”

Ingredients:

Torrar 67,1 gr d’ametles, 28,3 gr de sucre de lustre i 0,5 gr de sal.

Torrau les ametles al forn a 150ºC durant 10 minuts i després 10 minuts más amb el tir obert. Deixau-les refredar, capolau-les i feis-ne una pasta en una batedora de mà. Afegiu-hi el sucre i la sal.

200,0 g GLAÇA DE TARONJA per a “TIANET- COCA de GARROVA I TARONJA”

Ingredients:

  • 151,8 gr sucre de llustre
  • 46,2 gr suc de taronja

Mesclau el sucre amb el suc de taronja fins a obtenir una pasta homogènia. Pintau-hi els tianets una vegada cuits. Finalment, ratllau-hi pell de taronja per damunt.

I, ara, a gaudir-ne!

Nou comentari

Comparteix