Balears Vadevi
L’Ametlla de Mallorca a la cuina de l’IES Juníper Serra (I)

Fa uns dies, la IGP Ametlla de Mallorca i la cuinera Marta Rosselló, del restaurant Sal de Cocó de la Colònia de Sant Jordi, i membre de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (Ascaib), varen organitzar un taller amb l’alumnat de formació professional en cuina i rebosteria del CIFP Juníper Serra, dirigits per la cuinera Olivia Caballero, també d’Ascaib.

En total van preparar tres receptes amb un denominador comú: l’ametlla de Mallorca IGP com a ingredient. L’objectiu era que els alumnes que estan aprenent a cuinar, sàpiguen valorar les múltiples aplicacions de l’ametlla de Mallorca a la cuina, tant en plats salats com dolços, i que fossin conscients de les seves qualitats diferenciadores respecte d’altres ametlles.

El primer va ser un pollastre ‘al ajilloamb una crema d’ametlla, feta sofregint l’ametlla amb un poc de grell i mantega, aigua i un poc de nata. El pollastre es rosteix amb all, moraduix i Sriracha o xili (ají) fermentat, vi i suc de llimona.

El segon plat va ser un ‘tiradito’ de tonyina i ametlla, on l’ametlla es servia torrada i en granet per posar mesclada amb pebre bo, grells i cibulet, sobre una salsa a base d’oli de sèsam, suc de taronja, mostassa i oli d’oliva verge extra, OOVE.

Per últim, també es van elaborar uns típicswontongs’ asiàtics, però farcits de torró d’ametlla i formatge mallorquí amb una salsa de poma. Per fer el torró van caramel·litzar abans l’ametlla i després la van triturar per mesclar-la amb el formatge.

Una recepta assequible de pollastre que té amb l’ametlla el seu ingredient estrella/IGP Ametlla de Mallorca

Tot seguit us anirem deixant les receptes perquè les pugueu aprofitar a ca vostra. Avui comença per la primera:

Pollastre al ajillo amb crema d’ametlla

Ingredients:
1 cabeça d’alls
1 cuixa de pollastre sense os
Oli d’oliva
Sal
Pebre bo
Una fulla de llorer
Moraduix
Un tassó de vi blanc
1 llimona
Una cullerada sopera de Sriracha
Ametlla

Elaboració:
Sofregim el pollastre amb l’all, el moraduix i la Sriracha. Una vegada ben daurat posam el vi i el suc de llimona, deixam reduir. Hi afegim un tassó d’aigua i seguim reduint.
Per fer la crema d’ametlla, sofregirem l’ametlla amb un poc de grell i mantega, afegim aigua i un poc de nata i deixam reduir i trituram.

Més notícies
Toni Bonafé: 'Volem que el segell de la nostra ametlla sigui molt més conegut i reconeixible per a tota la gent que va a comprar”/IGP Ametlla de Mallorca
‘Ametlla de Mallorca’: Nova imatge per potenciar la presència en el mercat
Adopta un logo més bo d'identificar inspirat en el producte i l'essència del territori
La gran majoria de les varietats d'ametlla de Mallorca tenen un estàndard de qualitat nutricional per damunt la mitjana de les altres varietats del món /Cooperatives Agroalimentàries
Ametlla de Mallorca: Superaliment saludable i superproducte gastronòmic
La IGP Ametlla de Mallorca vol estendre el missatge de l'elevada qualitat del producte amb aquesta marca reconeguda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa