Balears Vadevi
Mallorca exhibeix gastronomia i producte local a Madrid Fusión 2024

Mallorca ha estat present aquesta setmana a Madrid Fusión per a reivindicar la qualitat de la seva cultura gastronòmica i el seu producte local de primer nivell. La representació ha estat possible gràcies al Consell de Mallorca, que ha posat un espai a la fira pels productes amb marca de qualitat. L’objectiu, donar suport al sector i afavorir la generació sinergies entre la indústria de l’alimentació, la de la restauració i el turisme.

El públic va poder tastar les elaboracions dels xefs de l’Escola d’Hostaleria EHIB/CIM

Per això, el conseller executiu de Turisme del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez, ha dit que “la cuina de Mallorca és un dels eixos que conformen la cultura i tradició de l’illa. L’illa té sabor únic i posseeix un producte autòcton la producció i l’elaboració del qual ha traspassat segles. Elaboracions i que s’han transmès de generació en generació, mantenint la seva essència i conservant les arrels d’una cultura, tradició i història úniques”. En aquest sentit, “en l’estand de Madrid Fusión hi ha una excel·lent representació de producte local, produït i elaborat íntegrament a l’illa, sota estrictes criteris de respecte a l’entorn i cura de la identitat perquè el sabor d’avui segueixi fidel al qual era generacions enrere”.

Hi han participat 8 coexpositors en representació d’alguns dels productes autòctons de l’illa més emblemàtics com són D.O. Oli de Mallorca, Flor de Sal d’Es Trenc, IGP Sobrassada de Mallorca, Agromallorca, És Garrover de Mallorca, així com la D.O. Binissalem i IGP Vi de la Terra Mallorca i la IGP Ensaïmada de Mallorca.

L’emblemàtica sobrassada no hi podia faltar/IGP Sobrassada de Mallorca

Al llarg de la fira s’han organitzat diverses mostres de showcooking amb elaboracions creades per l’Escola d’Hostaleria de les Illes Balears. Fins a Madrid s’ha desplaçat un equip de xefs format pels professors Irene Luján i Lluís Cardell, acompanyat pels alumnes Antonio Bestard i Noèlia Arbós. Així mateix, hi ha anat un equip de Restauració integrat pel professor Pablo José Serrano i l’alumna Francisca Bibiloni.

Vi de la Terra Mallorca va col·laborar amb la EHIB amb els tastos a Madrid Fusión /VTM

La gastronomia dins l’estratègia de Turisme Responsable

Precisament la gastronomia i el producte local de l’illa són elements clau per a l’objectiu de desenvolupament turístic que l’equip del Consell ha dissenyat. I és que Mallorca es troba en ple canvi de model a través del Compromís per un Turisme Responsable, Pledge. En aquest context, “la gastronomia és un element de referència en ser un dels eixos de l’essència i identitat mallorquines”, diuen des del Consell de Mallorca. 

Referent a això, el conseller ha destacat que “treballem per a mantenir l’essència, la identitat i la imatge, posant el focus en la protecció, regeneració, preservació. Perquè el turisme és el principal motor econòmic de Mallorca i el nostre objectiu és millorar la convivència de l’illa dins d’un marc de desenvolupament sostenible de l’activitat turística”.

Més notícies
Els vins de la DO Binissalem un any més participen en els tasts previstos a Madrid Fusión/DO Binissalem
Madrid Fusión, la gastronomia amb producte de Mallorca no hi faltarà
Tastos i demostracions serviran per a ensenyar la varietat de l'oferta enogastronòmica de qualitat
Les elaboracions amb producte local de qualitat seran protagonistes a l'estand de Mallorca a Madrid Fusión/ASCAIB
El vi, l’oli i la gastronomia mallorquina tornen a Madrid Fusión
Tastos, mostres i demostracions de cuina donaran a conèixer els productes amb marca de qualitat a la fira gastronòmica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa