Balears Vadevi
Un mantonegro, de Can Ribas, el vi de Santi Taura per aquest estiu

“És un monovarietal de mantonegro de l’anyada 2022 que hem fet amb Can Ribas de Consell”, apunta el sommelier del grup Taura, Joan Arboix que afegeix que és la quarta edició de la col·lecció Vins Dins, que cada any escull un vi i un celler per incloure dins aquesta selecció personalíssima del restaurant.

L’edició és curta per què està pensada per aquesta temporada, i respon a una decisió que han pres a quatre mans el sommelier i els responsables del celler de Consell: “En aquest vi, del qual només n’hem fet una bota de 500 litres, hem jugat amb diferents parcel·les de mantonegro que la família té en propietat. Algunes són vinyes realment velles i responen a diferents tipus de sòl, orientació i desnivell amb relació de l’una de l’altra”.

La relació del grup Taura amb Can Ribas bé d’enfora i ha facilitat la feina. El resultat ha estat satisfactori per les dues parts: “Amb els germans Servera, Araceli i Xavier, amb qui ha sigut fantàstic poder treballar el vi, ens proposarem fer un vi que fos principalment mediterrani, que mostres la varietat i que fos un vi altament gastronòmic per anar acompanyant la cuina tradicional balear que fa en Santi”.

Joan Arboix mostra el resultat de mesos de feina/DINS

Mesos de feina i un resultat rodó

Una feina conjunta que ha duit mesos de preparació i que ara veu la llum. El procés ha estat fet amb tota la cura i la meticulositat que caracteritza les elaboracions de Can Ribas i no s’ha deixat de banda cap detall per aconseguir un vi rodó: “Tinguérem llibertat absoluta per tastar vinyes, botes i així anar construint el vi a partir d’allò que per separat era excel·lent i tenia potencial. A poc a poc s’anaren ajuntant les peces fins a aconseguir aquesta edició de la col·lecció”.

El vi va passar per bota de roure francès de segon any un total de 14 mesos.

Arboix es mostra molt satisfet del resultat d’aquesta col·laboració que s’ha fet des de la confiança i l’exigència de qualitat: “Creiem profundament que pocs cellers de l’illa treballen de manera tan regular, amb innovació i seriositat la varietat mantonegro. Ja només el patrimoni que conserven al celler Ribas és en si un tresor. Només has d’encetar una ampolla de Desconfio o Ribas de Cabrera per veure en quin nivell es mouen els seus vins i com és d’excelsa la varietat Mantonegro que els configura”.

VINS DINS 2022 n’han sortit en total 640 ampolles i 20 màgnums que només es podran gaudir a DINS Santi Taura situat a l’hotel El Llorenç del Parc de la Mar de Palma.

L’etiqueta que firma l’artista pollencí Toni Font/DINS

L’etiqueta en aquesta edició és obra de l’autor pollencí Toni Font.

Més notícies
Raor, aposta líquida d'enguany en el Dins/Tarek Serraj
Santi Taura presenta ‘Raor’, de la Col·lecció Líquida Efímera ‘Vins Dins’
Fet de premsal blanc, aquest escumós brut nature ha estat puntuat amb 17 punts sobre 20 per la Master of Wine britànica Jancis Robinson
Joan Arboix i Santi Taura, en una imatge recent
Santi Taura i Joan Arboix firmen el menú-maridatge a 4 mans per Nadal 2022
Han reinventat plats de l'antiga gastronomia tradicional per acompanyar-los d'una selecció de vins mallorquins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa