Balears Vadevi
Les matances al Moli d’en Roca, amb els ‘Tastavins de Manacor’
A primera hora, el porc ja era mort i començava una jornada llarga de feina/Joan Margenats
L’espinada i el costellam és el poc que queda de l’animal, després que se li han llevat les cuixes, els braços i el cap/Joan Margenats
Adobar el pastó, una de les feines més especialitzades que recau en el vinater Toni Gelabert/Joan Margenats
Primers preparatius per fer el saïm/Joan Margenats
Els budells, ben nets, esperen el moment d’embotir/Cedida

Taula on es distribueixen els budells segons siguen per fer botifarrons, llonganisses o sobrassades/Cedida
Els raïssons, llamugues a Manacor, cuits i a punt de premsa per extreure el saïm/Cedida

Omplint els botifarrons/Cedida
La primera llonganissa/Cedida
Ja fermada la llonganissa, es passa per pebre bo i pebre bord per evitar que s’acosti cap ratolí a la perxa/Cedida
I per berenar, a mig matí, un bon frit de sang/Cedida
Els germans Gelabert, Miquel i Toni, vinaters i veterans organitzadors de les matances dels Tastavins de Manacor/Cedida
Més notícies
El dia de matances al Molí de Can Roca és un dia de festa/Joan Margenats
Una jornada de matances amb els Tastavins de Manacor
A les perxes del Molí de Can Roca ja hi ha les llonganisses, les sobrassades i els botifarrons que tastarem la Revetlla de Sant Antoni
S'han de recollir mostres de la carn per analitzar 
| Foto: CAIB
Comencen les matances casolanes de porcs i els controls de la triquinosi
Salut Pública actualitza la web de matances domiciliàries amb informació per als ajuntaments i la ciutadania

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa