L’Associació per a la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, PIMEM, ha celebrat la primera Gran Gala del Comerç de Mallorca on s’han lliurat els premis als guanyadors d’aquesta primera edició. Aquests guardons pretenen reconèixer al teixit comercial de l’illa, en paraules dels organitzadors. Pel president de PIMEM, Jordi Mora, el comerç és un pilar indiscutible per l’economia de Mallorca. “Les xifres del sector parlen per si soles: Setanta mil llocs de feina, representen un 14% del PIB, un volum de negoci el 2023 de vint mil milions d’euros o setze mil punts de venda”, ha dit Mora durant la presentació.
PIMEM ha dividit aquests premis en catorze categories i en una d’elles, La Millor Parada de Mercat, hi hem trobat l’empresa melera d’Alaró Mel Vici, els socis Pau Ixent Queralt i Biel Coll, que fa un poc més de deu anys s’embarcaren en aquesta aventura per produir mel de qualitat: “Volíem fer mel mallorquina 100%, produïda i envasada aquí, a Mallorca, perquè veiem que hi havia gent que tenia abelles, però que venia més mel de la que produïa… Això ens va donar la idea de produir mel d’aquí. També volíem repoblar d’abelles l’illa i vendre’n”, declaraven a Balears Vadevi.

Mel de qualitat 100% mallorquina
Ara aquest reconeixement a la seva manera d’acostar aquest producte de la màxima qualitat al consumidor, a través de la seva parada de mercat és un impuls per a seguir endavant en la seva tasca: Estam molt contents i orgullosos que ens reconeguin la nostra feina i tot l’esforç que hi ha darrere aquest projecte”, diu Pau Ixent Queralt, “una feina que mos agrada molt però que també té moments en què s’ha de córrer molt, per això, estam molt contents de la visibilitat que ens dona aquest guardó”.

No és la primera vegada que els de Mel Vici, membres de l’Associació Balear d’Apicultors (ABA), obtenen un premi que reconeix la qualitat de la feina feta: L’any 2023 varen obtenir la Bresca d’Or, el màxim guardó de l’XI Congrés Nacional d’Apicultura per la seva mel de garrover. La producció de Mel Vici és totalment artesana, des de la recol·lecció de la mel de les caeres, a l’extracció, l’envasat, l’etiquetatge. “Una vegada que extraiem la mel la deixem 15 dies en repòs i ben conservada no té data de caducitat i es pot consumir durant tot l’any. A més de dedicar-nos a la producció de mel, hem estudiat la reproducció de les abelles regnes i hem après a formar colònies d’abelles per a la seva comercialització”, destaquen.