Davant la proximitat de les celebracions de Nadal, l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) llança la campanya «Menús de Nadal, també en català», amb l’objectiu de fomentar l’ús del català en els establiments de restauració d’arreu de les Illes Balears. Per això ha elaborat un material amb propostes concretes de menús, acompanyades d’una sèrie de fitxes de vocabulari específic, que servirà d’ajuda als restauradors que vulguin tenir els seus menús de festes en català, la qual cosa suposa una mostra de qualitat de servei i d’atenció al client.
L’IEB ha fet arribar aquest material als responsables de les diferents associacions i entitats empresarials per tal que el difonguin entre els seus associats, específicament del sector de la restauració. Entre aquestes entitats, podem destacar la CAEB, PIMEM, PIME Menorca i PIME d’Eivissa i Formentera, a més d’ajuntaments i consells insulars.
Un vocabulari específic
La campanya té un marcat caràcter visual per facilitar l’accés tant dels restauradors com del públic als ingredients i plats que ens podem trobar en una carta o en un menú nadalenc. La intenció és facilitar la identificació de la denominació del producte o de l’elaboració amb una imatge ben aclaridora que fa immediat el reconeixement i evita haver de detallar-ne la traducció.

Consultes de franc
Per si tot això no fos a bastament, a més a més dels menús i les fitxes, l’IEB ofereix el servei totalment gratuït de consultes lingüístiques i traducció de menús a través del correu electrònic picat@iebalearics.org.
El material de la campanya «Menús de Nadal, també en català» està disponible a les xarxes socials del Servei de Foment de l’Ús del Català, a través del compte @baulesdellengua, i també a la web http://www.moulallengua.cat.

El director de l’IEB, Llorenç Perelló, es mostra convençut que «aquesta campanya tindrà una bona acollida i que el que ofereix serà d’utilitat per als responsables d’establiments de restauració».