Balears Vadevi
Microceller Son Crespí, OP Mallorca Mar i Benet Vicens, premis Manjaria

Aquesta setmana s’han lliurat els premis anuals del Manjaria, el suplement gastronòmic del Diario de Mallorca. La seva editora, Magdalena Mesquida, repassava en la seva intervenció, els 15 anys de feina que hi ha darrere la gala d’enguany. “Anys difícils, va recordar Mesquida, amb alts i baixos deguts a les distintes crisis econòmiques que ha hagut de salvar aquesta publicació per seguir endavant i arribar al dia d’avui”. El febrer es complirà l’aniversari d’un suplement que ha arribat amb el de desembre, al número 150 i és que, no debades, la gastronomia de les Illes Balears compta amb 12 estrelles Michelin i 4 estrelles verdes, segons va raonar l’editora per deixar palesa la força del sector a ca nostra.

L’editora del Manjaria, Magdalena Mesquida/Diario de Mallorca

La gala va consistir amb una taula rodona en la qual hi participaren representants de distints sectors de la producció agroalimentària i d’altres sectors vinculats. Miquel Miralles, d’Oli Treurer, propietari d’una finca que a més d’oli té agroturisme, Guillem Adrover, de Terracor i Terragust, Gemma Bes, d’Ametlla+, i Gerry Parra, de l’Associació d’Apicultors conversaren sobre la situació del sector coincidint amb la necessitat de fer rendibles les explotacions tot cercant l’equilibro entre la sostenibilitat ambiental i l’econòmica. Un objectiu, afirmaren, que no sempre és fàcil.

La taula rodona va ser un dels plats forts de la gala/DIario de Mallorca

Tancà les intervencions el conseller d’Agricultura, Joan Simonet, que va dir, gràficament que no es pot fer agricultura verda ni de cap casta amb números vermells, resumint així el conjunt de la seva intervenció, en sintonia amb el que demanda el sector. Aixi mateix, Simonet va demanar als productors que valorin la necessitat de diversificar, de digitalitzar i d’enfortir les estructures de participació per fer un sector amb possibilitats de futur.

Simonet: “No farem agricultura verda amb números vermells”/Diario de Mallorca

Finalment, es varen lliurar els guardons l’organització de pescadors i comercialitzadors de peix de Mallorca OP Mallorca Mar, al microceller Son Crespí, al cuiner i xef Benet Vicens, del restaurant Bens d’Avall, i a l’investigador i divulgador gastronòmic Antoni Tugores.

Més notícies
Els guardonats amb els Premis Manjaria 2021/Tolo Ramón
Maca de Castro, la Ruta del Llonguet i Ramaders Agrupats, Premis Manjària 2021
Es premien iniciatives i empreses compromeses amb la producció local de Mallorca
La revista gastronòmica Manjaria fa 10 anys
És un producte de Liorna Comunicació, editora de Terra de Vins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa