La Mostra de Cuina Menorquina escalfa motors i cerca seguidors fora de l’illa. Així, els organitzadors han viatjat fins a Palma per presentar una nova edició d’aquesta fira gastronòmica que tendrà lloc entre el 19 de setembre i el 5 d’octubre. La cita tindrà una durada de disset dies en la qual els restaurants que hi participin donaran a conèixer el potencial gastronòmic de l’illa, oferint receptes tradicionals i una cuina innovadora elaborada amb producte local i de temporada. La cita, que arriba a la seva tercera edició, presenta novetats. El director general d’AgenciaCom, Antoni Martorell, ha destacat que “estem especialment contents enguany amb aquesta Mostra de Cuina Menorquina, ja que encara conservem el concepte de sempre, però enguany hem incorporat marques molt menorquines com són Destilerías Xoriguer, La Menorquina o Queso Mahón-Menorca, a part de tots els patrocinadors i col·laboradors que fa anys que tenim. A més també tenim Trasmed que ens facilita la connexió entre les dues illes, així com Visita Menorca que com a novetat ofereixen un viatge per anar a gaudir de la Mostra. Una iniciativa coral entre empreses públiques i privades que aposten per aquest producte que continua essent fidel a la seva essència”. El president de Restauració Menorca, Josep Bosch ha comentat que “ja fa tres anys que presentem aquesta Mostra de Cuina Menorquina a Mallorca, ja que considerem que és un dels públics objectius més importants per donar ressò a la cuina menorquina. L’objectiu de la Mostra és donar visibilitat als nostres associats i a la gastronomia menorquina tant dins com fora de l’illa, i enguany comptam amb 33 restaurants que ens delectaran amb menús de gran qualitat”.
El president de Restauració Menorca, Josep Bosch ha comentat que “ja fa tres anys que presentem aquesta Mostra de Cuina Menorquina a Mallorca, ja que considerem que és un dels públics objectius més importants per donar ressò a la cuina menorquina. L’objectiu de la Mostra és donar visibilitat als nostres associats i a la gastronomia menorquina tant dins com fora de l’illa, i enguany comptam amb 33 restaurants que ens delectaran amb menús de gran qualitat”.

Sota aquesta premissa, els restaurants elaboraran un ‘Menú Mostra’ (a un preu de 28€, IVA inclòs i beguda a part) i/o un ‘Menú Gastronòmic’ (a un preu i format lliure), en els dos casos basats en la cuina menorquina i amb els productes de la nostra illa.
Per la seva banda, el director de Visita Menorca, Terio Pons ens explica el viatge que han organitzat per poder anar a degustar la Mostra de Cuina Menorquina. “Volem donar les gràcies a la Mostra de Cuina Menorquina per l’oportunitat de poder establir aquest pont entre Mallorca i Menorca amb una oferta per poder viatjar a Menorca i gaudir de la gastronomia menorquina”.
El director de comercial a les Balears de La Menorquina, José Luis Pascual, ha afegit que “estem encantats que una empresa tan balear com La Menorquina estigui involucrada en aquest esdeveniment vinculat al sector de la restauració, estem molt agraïts d’aquesta col·laboració i posarem la part més dolça a l’esdeveniment”
Els restaurants que hi participen són: Aquiara (Morvedra Nou), Dos Camins, Es Nàutic, Gastrobar Club Tenis Cala en Blanes, La Vall, Molí des Comte Asador, Pinzell Restaurant, Racó d’es Palau, S’Amarador, Sa Clarisa (Son Vell), Ses Voltes Espai Gastronòmic, Ulisses i Vermell (Son Vell) a Ciutadella; Miramar i Restaurant Maribel a Cala Blanca; Cape Nao (Melià Cala Galdana) i Es Barranc a Cala Galdana; Brisa (Son Ermità) i Loar Ferreries a Ferreries; Don Tomás i Villa Le Blanc Gran Melià a Santo Tomás; Ca n’Olga i Café Bistro Sol 32 a Es Mercadal; Sa Bouera des Golf a Son Parc; Cafè del Nord i Sa Fonda de Fornells a Fornells; Agroturisme Llucasaldent Gran, Amagatay i Torralbenc a Alaior, Cantina Illa del Rei i El Romero a Maó i Sa Paradeta d’en Doro i Sa Pedrera des Pujol a Sant Lluís.
El públic podrà consultar els establiments participants en aquesta edició i el seu menú a la web www.mostradecuinamenorquina.com
Viatja a la Mostra amb Visita Menorca
L’agència Visita Menorca, juntament amb l’organització de la Mostra de Cuina Menorquina, ofereix una proposta especial adreçada als residents de Mallorca: un viatge dissenyat perquè puguin viure en primera persona l’experiència gastronòmica i cultural més important de l’illa, que se celebrarà del 19 de setembre al 5 d’octubre.
El paquet turístic inclou el trasllat en vaixell Alcúdia–Ciutadella, allotjament de dues nits en mitja pensió a l’Alfons Hotel 3*, i la participació en experiències gastronòmiques i culturals vinculades a la Mostra. Entre les activitats programades hi ha els dinars en restaurants adherits a la Mostra de Cuina Menorquina, la visita a la casa senyorial de Binissuès, amb demostració de l’elaboració del formatge D.O. Menorca, i el recorregut per les impressionants pedreres de Lithica.
El viatge es pot fer en dues dates diferents: del 26 al 28 de setembre o del 3 al 5 d’octubre. El preu especial per persona en habitació doble és de 496 € (IVA inclòs, ecotaxa no inclosa). També s’ofereixen opcions d’habitació individual i suplement per embarcament de cotxe, així com descomptes per a grups a partir de 12 persones.