Balears Vadevi
L’oli de la Cooperativa Sant Bartomeu, el millor Verge Extra de Balears

La producció d’oli verge extra de la Cooperativa Agrícola Sant Bartolomeu de Sóller ha estat reconegut per l’Escola Superior de l’Oli d’Oliva com el millor de les Illes Balears. La cooperativa mallorquina ha obtingut aquest lloc de finalista en la categoria “Millor AOVE Illes Balears elaborat per Cooperativa” amb la seva OOVE Olis Sóller Gran Selecció.

L’Escola Superior de l’Oli d’Oliva ha donat a conèixer el resultat dels Premis internacionals que organitza amb caràcter anual. Més de 190 olis de set països diferents han participat en la competició, incloent tant cooperatives com productors i envasadors. Els premis oficials de l’Escola inclouen sis categories. Així mateix, la cooperativa Santíssim Crist de la Misericòrdia s’alça com a guanyadora dels ESAO Awards, els Premis Oficials de l’Escola Superior de l’Oli d’Oliva, en el rànquing de “Millor AOVE d’Espanya.

A més, l’Escola ha fet coincidir la resolució dels Premis amb el llançament de la Guia ESAO, on apareixeran els guanyadors i finalistes no sols dels ESAO Awards, sinó també dels premis Mario Solinas del Consell Oleícola Internacional i dels Premis Aliments d’Espanya del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Com a novetat, enguany la guia es presenta en format en línia i d’accés gratuït. Inclou filtres per a fer cerques en funció de les varietats, els guardons obtinguts, certificats i altres.

En aquest mateix certàmen també ha estat guardonat com a millor oli elaborat per productor de les Illes Balears el monovarietal d’Arbequina de la Finca Sa Cadernera.

Miquel Coll, satisfet amb els nous guardons pels olis de la marca Oliric/Cedida

Per altre costat, els olis Oliric a la XXVIIena edició dels premis BIOL 2022, que s’atorguen a Itàlia. En concret l’oli d’oliva verge extraecològic de la varietat Koroneiki, que ha aconseguit una medalla d’or. La mateixa distinció que ha obtingut, també l’extra verge monovarietal d’Arbequina del mateix productor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa