Balears Vadevi
Olíric continua acumulant reconeixements internacionals pels seus olis OOVE

La presència dels olis OOVE d’Olíric als competicions internacionals és una constant en un intent d’aquest elaborador de posicionar els seus olis entre els millors del món. Aquest reconeixement a la qualitat l’obté any rere any com es veu a Evooleum, un dels concursos més prestigiosos del sector, que té lloc a Còrdova, on es confecciona una llista amb els cent millors OOVE del món. Posteriorment, s’edita una guia anual amb el TOP 100, que és de referència pels consumidors de tot el món.

En aquest cas, els olis ecològics d’Olíric han destacat en la categoria de “petites produccions” on s’han classificat entre els 20 millors, “enguany, com ja férem l’any passat i amb millor puntuació”, destaca Miquel Coll, propietari de la marca. “Hem tengut la 3a millor puntuació del top 20 i hem quedat com la 2a Arbequina amb millor puntuació del concurs“, detalla.

La notícia s’ha de valorar especialment en un any amb una collita que es pot qualificar de catastròfica. “Després d’aquest any bastant complicat, tant per la sequera com per la mosca, que als productors ecològics encara ens ho ha posat més difícil, ens fa especialment il·lusió obtenir aquest reconeixement“, remarca Coll que reconeix que la producció ha estat escassa i probablement s’acabarà abans que es pugui comptar amb l’anyada d’enguany.
“El fet que haguem sigut guardonats en 3 ocasions en aquest concurs posa de manifest el nostre compromís amb la qualitat i ens referma en la nostra manera de fer feina”, destaca

Miquel Coll defensa la participació en aquestes competicions pel prestigi que confereix al seu producte “premium”/Cedida

Quan els obstacles es converteixen en aliats

Miquel Coll és partidari de treure petroli de les pedres, i així s’estima més veure la part positiva de la situació: “Podríem dir que la sequera en certa manera ha estat un aliat de la qualitat obtinguda, perquè encara que tenguem reg de suport no és suficient per a les necessitats del cultiu. Tot plegat ha permès una major intensitat tant en nas com en boca”.
Per això ha considerat que s’ho pagava presentar-se un any més al concurs i mantenir-se com a productor d’alta qualitat. “Aquest guardó representa un fiançament de la nostra marca dins el sector dels olis premium que és on sempre hem volgut posicionar la nostra marca. Som una empresa petita i només podem competir si ens centram de manera molt clara en la qualitat.
“Els premis sempre ajuden a la difusió del producte i de la marca, a més de ser un reconeixement per part dels experts del sector que ens avalen la feina feta i direcció seguida fins ara. A més sempre suposen un estímul a seguir millorant, perquè cada any aprenem coses noves. Foravila mai és igual”.

Més notícies
Olíric situa dos dels seus olis entre els millors del món a EVO IOOC 2024/Olíric
Olíric obté dues medalles d’or a EVO IOOC per l’Arbequina i el Koroneiki
Els seus monovarietals obtenen altes puntuacions i aspiren a premi gros a la gala final del prestigiós concurs italià
Oli d'oliva, un dels productes més recomanats de la dieta mediterrània | Foto: Hakan Eliacik/Getty Images
Olíric situa el seu varietal d’arbequina al ‘Top 10’ d’Evooleum
No és el primer premi que obtenen en certàmens internacionals, però veuen en aquest guardó un reconeixement a la feina ben fet per un petit productor ecològic d'oli de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa