La Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha presentat la proposta de cocteleria amb Oli d’Oliva Verge Extra, enguany a càrrec dels coctelers Charles Harrington-Clarke i Calum Murray Threipland, de la cocteleria Más Amor de Palma.
Els sabors i aromes de Mallorca, especialment el de l’OOVE amb DO Oli de Mallorca, és el que ha servit d’inspiració als dos bartenders londinencs per a la creació d’Or Líquid, un combinat que parteix de dos clàssics de la mixologia, el Collins i el Ramos Gin Fizz. Amb una base de ginebra, cítrics com la llimona i la taronja i unes notes herbàcies aportades amb la farigola, fan servir un Oli d’Oliva Verge Extra, cupatge de les varietats arbequina i picual, per proporcionar al còctel suaus tonalitats dolces i picants -pròpies de l’oli-, potenciar els sabors de la resta d’ingredients, alhora que aporten textura i un tacte sedós en boca.

A més a més, com acompanyament del còctel, els convidats han pogut degustar també Ametlla de Mallorca IGP i Oliva de Mallorca DOP. L’Oli d’Oliva Verge Extra no és un ingredient nou per als dos coctelers els quals, d’ençà que varen obrir Más Amor fa ja sis mesos, ofereixen a la seva carta habitual diversos còctels elaborats amb suc d’oliva pur, sumant-se també a partir d’aquesta setmana Or Líquid, el Còctel amb Oli de Mallorca per aquest estiu.
La cocteleria i l’oli de Mallorca, parella des de fa 14 anys
Amb aquesta proposta de Harrington-Clarke i Murray Threipland, ja són catorze els còctels creats amb Oli de Mallorca gràcies a la complicitat amb destacats bartenders i cocteleries de l’illa com Rafa Martín, Matias Iriarte, José Luis Torres, Gabriela Mijas i Fran Marcos, entre d’altres. I és que amb aquestes iniciatives de la DO Oli de Mallorca es veu d’any en any les nombroses possibilitats que ofereixen els Olis d’Oliva Verge Extra sota el distintiu de qualitat de Mallorca, també en cocteleria.

Per al desenvolupament de l’acció, la DO Oli de Mallorca ha comptat amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.


