Balears Vadevi
Or líquid, el sabor de Mallorca en un glop

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha presentat la proposta de cocteleria amb Oli d’Oliva Verge Extra, enguany a càrrec dels coctelers  Charles Harrington-Clarke i Calum Murray Threipland, de la cocteleria Más Amor de Palma.

Els sabors i aromes de Mallorca, especialment el de l’OOVE amb DO Oli de Mallorca, és el que ha servit d’inspiració als dos bartenders londinencs per a la creació d’Or Líquid, un combinat que parteix de dos clàssics de la mixologia, el Collins i el Ramos Gin Fizz. Amb una base de ginebra, cítrics com la llimona i la taronja i unes notes herbàcies aportades amb la farigola, fan servir un Oli d’Oliva Verge Extra, cupatge de les varietats arbequina i picual, per proporcionar al còctel suaus tonalitats dolces i picants -pròpies de l’oli-, potenciar els sabors de la resta d’ingredients, alhora que aporten textura i un tacte sedós en boca.

L’elaboració parteix de dos clàssics de la cocteleria, el Collins i el Ramos Gin Fizz/DO Oli de Mallorca

A més a més, com acompanyament del còctel, els convidats han pogut degustar també Ametlla de Mallorca IGP i Oliva de Mallorca DOP. L’Oli d’Oliva Verge Extra no és un ingredient nou per als dos coctelers els quals, d’ençà que varen obrir Más Amor fa ja sis mesos, ofereixen a la seva carta habitual diversos còctels elaborats amb suc d’oliva pur, sumant-se també a partir d’aquesta setmana Or Líquid, el Còctel amb Oli de Mallorca per aquest estiu.

La cocteleria i l’oli de Mallorca, parella des de fa 14 anys

Amb aquesta proposta de Harrington-Clarke i Murray Threipland, ja són catorze els còctels creats amb Oli de Mallorca gràcies a la complicitat amb destacats bartenders i cocteleries de l’illa com Rafa Martín, Matias Iriarte, José Luis Torres, Gabriela Mijas i Fran Marcos, entre d’altres.   I és que amb aquestes iniciatives de la DO Oli de Mallorca es veu d’any en any les nombroses possibilitats que ofereixen els Olis d’Oliva Verge Extra sota el distintiu de qualitat de Mallorca, també en cocteleria.

‘Or Líquid’ se suma a la família dels còctels amb Oli d’Oliva Verge Extra/DO Oli de Mallorca

Per al desenvolupament de l’acció, la DO Oli de Mallorca ha comptat amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Més notícies
Fran Marcos va presentar el còctel en el qual l'oli d'oliva de Mallorca és element imprescindible/DO Oli de Mallorca
‘Perfect pear’, el millor còctel fresc fet amb Oli de Mallorca
Fran Marcos, bartender d’Arlequín Restaurant & Cocktail Bar, és el creador del producte guanyador del concurs d'enguany
Gabriela Mijas i Cristian Balta d’Agabar Cocktail Bar fusionen Mallorca i Mèxic amb un combinat mediterrani /Cedida
Temple Sagrat, el millor còctel amb oli de Mallorca, té accent mexicà
Guanyador del concurs organitzat per la DO Oli de Mallorca duu la firma de Gabriela Mijas i Cristian Balta d’Agabar Cocktail Bar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa