Mallorca

D'esquerra a dreta, Nicolau Pere Cerdá, Josep Sánchez Amer de Formatges Tramuntana Sa Cabreta, i Gemma Salvador Obiols i Eugenia Marcote, de Llanatura/CAIB

Dos projectes mallorquins arriben a la final del Rural Talent de CaixaBank

Comparteix
Llanatura i Formatges Tramuntana SL (Sa Cabreta) competiran amb Bolets de Menorca en representació del sector agroalimentari de les Illes Balears
Patrocinadors i participants es fan una foto el dia de la presentació al Consell de Mallorca/CIM

Madrid Fusión, un aparador per la gastronomia i el producte de Mallorca

Comparteix
L'estand de Mallorca duplicarà el seu espai on s'oferiran showcookings al llarg de totes les jornades de la XXIII edició d'aquesta fira internacional
A Sóller s'ha encès el primer fogueró per celebrar la sortida de l'Oli Novell de la Cooperativa Sant Bartomeu/Joana Dols

La Cooperativa de Sóller presenta l’Oli Novell amb una festa

Comparteix
Una campanya anormalment reduïda no desllueix la celebració
Pep Socies amb l'aprimador i la post que fa servir per fer les seves espinagades/Tonina Crespí

Pep Socies: ‘L’espinagada hauria de ser a la bandera de Sa Pobla’

Comparteix
Quan s'acosta Sant Antoni, és temps de menjar espinagada i amb el cuiner pobler descobrim el que hi ha darrere la més popular de les coques tapades
Comença la poda a la vinya nua de fulles, durant l'hivern/DO Pla i Llevant

Calendari pagès: Sant Antoni

Comparteix
El vinyòvol i cellerer Pere Calafat, del celler Jaume de Puntiró, escriu sobre les feines que toca fer a la vinya, amb l'arribada del fred de l'hivern
 Bernat Monserrat, un jove agricultor ecològic / cedida APAEMA (pàgina web)

Bernat Montserrat: “L’essència de l’ofici és aprendre i qüestionar-se contínuament”

Comparteix
ENTREVISTA a un agricultor jove en un sector que sovint es reivindica castigat i cansat, però que cada dia té més jovent que empeny fort
Aquesta iniciativa ha tengut molt bona acollida en edicions anteriors/DOP Pla i Llevant

La DO Pla i Llevant fa un tast-joc per identificar els vins mallorquins

Comparteix
Una iniciativa que pretén acostar el coneixement sobre l'elaboració de forma natural i senzilla, de la mà de l'enòloga Carmina Sender
Joan Oliver davant les seves vinyes / APAEMA

Joan Oliver: “Vaig començar la vinya amb varietats franceses, però aviat vaig veure que era millor anar a les varietats autòctones”

Comparteix
El sector ecològic té un gran nombre de pagesos amb formació universitària diversa i no necessàriament vinícola
Tomàs Vibot: 'la gastronomia de Nadal té sentit en tant la comparteixes'/Pepa Núñez

‘Cuina de l’Esperança’ de Tomàs Vibot, gastronomia i etnografia de Nadal

Comparteix
Completa les investigacions iniciades amb la 'Cuina de la Passió', on es fixava en la gastronomia i etnografia de la Pasqua
Aquest arròs melós fet amb la varietat poblera incorpora formatge maonès i bolets collits per l'autor/Rafel Juan Orell

Risotto amb bolets i Capgiró Negre de Can Majoral

Comparteix
Rafel Juan Orell suggereix aquest arròs amb gírgoles de card, picornells i esclata-sangs amb un dels vins més emblemàtics del celler familiar d'Algaida