Balears Vadevi
Parabere vol dir lluita i reivindicació

Aquesta setmana ha tengut lloc a Palma una trobada internacional de dones relacionades amb el món de la gastronomia. Xefs o cuineres, restauradores, investigadores de primer nivell…, totes elles lluitadores per una altra manera d’entendre la professió.

La reclamació de reconeixement del paper que les dones tenen en un món on l’estrellat l’ostenten els homes, però que està format majoritàriament per dones, ha estat només una part del que s’ha fet en aquesta edició, la vuitena, del Parabere Forum. Sota la direcció de la seva presidenta Maria Canabal, les participants han pogut escoltar veus senyeres que han dibuixat un panorama on s’han de fer millores en el terreny laboral i en l’alimentari posant a cadascun dels actors, dels intervinents en el procés, en el seu lloc.

Maria Canabal, a l’esquerra de l’imatge, amb participants locals del Forum/Cedida

Això és el que recull en la seva crònica Andoni Sarriegi, espectador privilegiat de les dues jornades del fòrum.

Gràcies al seu blog sabem el que es va dir i amb quines veus es va poder teixir el llenç d’aquesta trobada les conclusions d’aquesta trobada les conclusions de la qual encara estan per publicar. Com diu Andoni, aquest fòrum té una evident vocació reivindicativa i de reflexió política sobre la realitat. Llàstima que l’organització no facilitàs l’accés als informadors/es que haguéssim estat presents de bon grat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa