Balears Vadevi
La primera hamburguesa d’Ovella Roja Mallorquina ja és aquí

Aquests dies en què ens sentim aclaparats per l’arribada d’una nova versió agreujada de la llengua blava, que amenaça les guardes d’ovelles de tota Mallorca pot ser una bona idea destacar les iniciatives que lluiten per donar un valor afegit a la ramaderia local. Aquest és el cas de l’empresa Manduka Street food, creada per dos joves mallorquins que se senten compromesos en la cuina de qualitat, en versió street food, i amb el producte local. Ells són els creadors de distintes propostes culinàries singulars i avui posam el focus en la darrera que han posat a l’abast del seu públic perquè assenyala directament la carn de l’ovella roja mallorquina, una raça en procés de recuperació que comença a tenir molta anomenada entre els entesos. Ells hi han apostat de valent i amb deu anys d’experiència se senten preparats per a nous reptes.

Arabella i Raúl en plena preparació de les seves hamburgueses/Manduka Street Food

“Som Raúl i Arabella, parella i fundadors de Manduka Street food”, es presenten. El nostre projecte sorgeix per Nadal de 2014 fruit de la nostra passió per la cuina i amb les ganes de presentar un projecte innovador i no vist aleshores a l’illa. Comencem a servir les nostres hamburgueses en una caravana francesa dels anys 60 reconvertida en cuina.”
“Jo, Arabella soc arquitecta i dissenyadora de professió, però el meu interès des de sempre per la cuina m’ha portat a combinar totes dues activitats de manera conjunta.
“Reivindiquem un Street food de qualitat, amb una imatge i disseny molt cuidats. Des de l’inici hem buscat portar el menjar de carrer (i l’hamburguès en el nostre cas) a un altre nivell. Fruit de tots aquests anys, l’experiència i la investigació, la qualitat dels ingredients i la creativitat, les nostres hamburgueses són reclam en els millors esdeveniments de les illes, així com en festes privades i casaments. Sempre hem cercat fer les coses millor que mai, superant-nos any rere any”.
Tot això desemboca en la realització dels desitjos i projectes inicials i el 2017 amplien l’empresa amb l’adquisició d’una segona caravana.

La furgoneta des d’on comercialitzen les seves especialitats/Manduka Street Food

Imaginació, creativitat i bon producte local

“Entre les nostres hamburgueses destaquem les elaborades amb vedella Black Angus, la de “ovella roja” mallorquina i la vegetariana d’inspiració oriental. El pa que servim és una recepta
exclusiva amb farines locals i totes les salses són d’elaboració pròpia.
Reivindiquem el concepte “from farm to burger”, nodrint-nos en la mesura del possible d’ingredients de proximitat. És el cas de la nostra nova hamburguesa, ALMANGRA, realitza 100% amb ingredients locals de l’illa”.

Coincidint amb el 10è aniversari “aquest any volíem crear una hamburguesa única i que no s’hagués fet mai. Trobàvem que la carn de me d’“ovella roja mallorquina” no s’ha valorat com es
mereix
. Es tracta d’una raça autòctona poc coneguda. La seva carn és d’altíssima qualitat, de sabor suau y molt sucosa. Combinada amb ceba caramel·litzada aromatitzada amb 4 espècies, formatge “d’ovella roja mallorquina”, figues o albergínia segons temporada, una meravellosa crema d’ametlla i mel, no deixa indiferent a ningú. Sabor mediterrani al 100%.
Intentem així ajudar a la gran tasca que fan els nostres ramaders i donar suport a la seva feina, tan necessària per no perdre la tradició.

La capsa que embolcalla l’hamburguesa s’inspira en la clàssica de les ensaïmades/Manduka Street Food
Més notícies
Aquests animals, amb el seu color característic, són una de les races autòctones a potenciar en el futur/Aina Canyelles
Ovella Roja Mallorquina, una raça autòctona que lluita per no desaparèixer
El projecte "Som ovella roja i tu ets la peça clau!" vol posar el focus en la necessitat de servar aquest exemple del patrimoni ramader
Aina Canyelles reivindica el paper de la ramaderia autòctona i defensa la seva supervivència/Cedida
Aina Canyelles, el cor que batega al capdavant de l’Ovella Roja Mallorquina
La presidenta de l'associació de ramaders d'aquesta raça autòctona parla del present i el futur del sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa