Dilluns 6 de febrer obre portes la sisena fira HORECA Mallorca, en una nova edició que s’allargarà fins el dimecres 8 de febrer al Velòdrom Illes Balears.
Enguany hi participen una trentena d’empreses agroalimentàries locals que, més enllà de presentar la seva oferta, guiaran tastos i degustacions dels productes que tindran exposats. Productes que, a més a més, seran la base de demostracions de cuina que tindran lloc a l’estand de la conselleria i que aniran a càrrec de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB), alumnes de cuina de Formació Professional (FP) i de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB).
Quatre illes per assaborir
La consellera d’Agricultura Mae de la Concha entén auqe aquesta “és una nova oportunitat per mostrar la fortalesa dels productes agroalimentaris de les Illes Balears i crear aliances, precisament en l’any en què entra en vigor el percentatge mínim de productes de les Balears que hauran d’oferir els establiments hotelers”, ha destacat.
Es tracta d’un estand exterior, de 200 metres quadrats, més del doble de l’edició anterior, que la conselleria presenta sota el lema ‘Quatre illes per assaborir’. L’estand consta d’onze aparadors, deu dels quals dedicats a empreses, associacions i entitats que hi han volgut participar, i la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació tindrà un espai informatiu que cada dia de la fira oferirà informació i fulletons de la gran varietat d’oferta agroalimentària d’aquelles empreses, cooperatives i entitats que no seran presents en aquesta fira.
Les entitats participants, al detall
Als taulells hi seran representades les següents entitats: APAEMA (Es Garrover de Mallorca, Granola sense nom, Ecoayreflor i Cervesa Forastera), Agromallorca, DO Oli de Mallorca i DO Oliva de Mallorca, Pebres Butxí, Galletes Forn de Sa Plaça, Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears (Ametlla i Oli de les cooperatives de Mallorca, confitures de la Cooperativa Agrícola de Porreres, productes de la Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller, ametlla de la Cooperativa de Sant Antoni d’Eivissa i formatge de la cooperativa COINGA de Menorca), Vi de la DO Pla i Llevant (Celler Butxet), Vi de la IGP Vi de la Terra Mallorca (Bodega Santa Catarina, Bodega Son Vich de Superna, Bodega Castell Miquel, Bodega Vino de la Isla i Bodega 7103 Petit Celler), Flor de Sal Es Trenc, CBPAE (Mima Terra Infusión Mediterránea, Xocolates Maüa, Figues Seques, Cooperativa Pagesos Ecològics de Mallorca/Mè ecològic, Cafès Bay i Bodega Ca’n Rich d’Eivissa) i Sobrassada de Mallorca.
Conscienciar sobre el malbaratament alimentari
La conselleria també se centrarà en aquesta edició de la fira en conscienciar sobre el malbaratament alimentari i, per aquest motiu, promou el primer campionat d’elaboracions amb peix descartable i ha editat una petita guia amb accions que tenen per objectiu no tudar els aliments. Està prevista també una campanya de venda directa, dirigida als productors i també al públic general, així com dinamitzacions a l’estand de la conselleria al voltant del producte local agroalimentari.