Balears Vadevi
Remenja’mmm crea un premi per implicar els restauradors en l’aprofitament

La xarxa Rezero, que fomenta les pràctiques de reaprofitament i reutilització, acaba de convocar la primera edició del Premi Remenja’mmm a Balears. L’objectiu és reconèixer i promocionar iniciatives que contribueixin a reduir el malbaratament alimentari en el sector de la restauració de les Illes Balears.

“Dus a terme bones pràctiques d’aprofitament alimentari al teu restaurant? Vols compartir-les amb nosaltres i optar al premi Remenja’mmm?”, és la convidada que fa l’organització per participar en aquesta primera edició del premi que s’emmarca en la campanya Remenja’mmm contra el malbaratament alimentari.

Per a conformar un jurat encarregat d’escollir la millor iniciativa Remenja’mmm, Rezero designarà un representant del sector gastronòmic Balear, un representant d’una entitat social i un de l’administració pública, a part del mateix equip Rezero a Balears, impulsors de la iniciativa. L’anunci del guanyador serà dins l’acte anual de Rezero a Balears que se celebrarà el mes d’octubre.

El sector de la restauració a Balears juga un paper clau en la prevenció del malbaratament alimentari. Primer pel volum d’aliments que passen per les seves cuines diàriament i segon per la presència i visibilitat al llarg de tot el territori. Conscienciar els professionals de la problemàtica que suposa el malbaratament alimentari i facilitar-los eines per revertir el malbaratament en aprofitament, pot tenir un efecte molt positiu i exponencial. En aquest sentit, els restaurants conscienciats poden formar part de la xarxa Remenja’mmm adherint-se de forma gratuïta a la campanya. Actualment, aquesta xarxa ja compta amb més de 300 restaurants entre Catalunya i Balears.

La data límit de presentació de les candidatures és el dia 31 d’agost. El jurat constarà de representants de l’administració pública, representants del sector gastronòmic de les Illes Balears, representant d’una entitat social de les Illes Balears i l’equip tècnic de Rezero, i seleccionarà les millors iniciatives presentades.

Es valoraran les iniciatives que incentivin l’aprofitament de les restes que queden als plats/Rezsero

Ni una passa enrere contra el malbaratament alimentari!

Rezero denuncia que actualment un terç del total de la producció alimentària mundial acaba llençant-se. Per això creu que cal un canvi de consciència de tots els agents socials i econòmics que intervenen en el cicle alimentari. La iniciativa que impulsa Rezero i el Banc de Recursos, té el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears i el finançament de l’Impost de Turisme Sostenible.

Remenj’mmm vol incidir directament en la promoció de la reducció del malbaratament alimentari en el sector de la restauració; i el premi pretén valorar iniciatives de restaurants que duguin a terme accions per reduir el malbaratament d’aliments. El reconeixement, doncs, es concedirà a l’establiment amb la millor prevenció i gestió dels aliments segons els criteris establerts en les bases del concurs, que convoca des de bars de menú i restaurants a hotels i qualsevol menjador que entri en les categories previstes.

Objectiu Residu Zero

Des de l’any 2020 Rezero ha organitzat anualment un acte per analitzar i valorar els avanços de la societat balear en el camí cap al Residu Zero, tot reconeixent iniciatives de les Illes que treballen en aquesta direcció amb el lliurament dels Premis Rezero a les millors iniciatives d’empreses, comerços, administracions i entitats. És un acte que acostuma a aplegar mig centenar de persones de l’àmbit polític, econòmic i social de les Illes i que s’està convertint en un esdeveniment de referència. L’edició del 2023 inaugurarà una nova categoria específica per al sector de la restauració, amb la celebració del Premi Remenja’mmm.

El Premi a la millor iniciativa Remenja’mmm vol promocionar la restauració sostenible amb l’objectiu de donar visibilitat a les millors pràctiques de prevenció del malbaratament alimentari i promoure la proliferació d’aquest tipus d’iniciatives dins el sector. Els restaurants finalistes i el guanyador tindran l’oportunitat de distingir-se en termes de sostenibilitat davant dels representants de les administracions, la comunitat de restauradors i els mitjans de comunicació presents en l’acte de lliurament del Premi.

Els detalls de l’acte de lliurament del Premi es coneixeran en els pròxims mesos. En aquest esdeveniment, autoritats públiques del Govern de les Illes Balears i de l’Escola d’Hoteleria de la UIB, així com personalitats del món gastronòmic seran convidats a lliurar el premi. Les iniciatives premiades es difondran a través de la web, les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

Més notícies
Una campanya imaginativa que vol provocar un canvi d'actitud a la societat/REZERO
Nova campanya “Remenja’mmm” contra el malbaratament alimentari
Una tercera part del menjar que es produeix al món es perd, denuncien des de Rezero
La reutilització haurà d'anar substituint al reciclatge ,en el futur/Cedida
ReWine convida Mallorca a impulsar la reutilització d’ampolles de vi
Els promotors del projecte entenen que Mallorca és el lloc idoni per desplegar-lo entre altres coses, per superar els costos afegits de la insularitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa