Balears Vadevi
Ricardo Rossi guanya el II Concurs de Cuina amb Gamba de Sóller

Amb un “umami de gamba”, el xilè Ricardo Rossi, xef del Frédéric, restaurant de l’hotel Valldemossa (Mallorca), s’ha imposat en el II Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller, que promou la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme del Ajuntament de Sóller. La final va tenir lloc en el restaurant Suculenta (Port de Sóller). El plat es compon d’una gamba vermella confitada en oli i taronja de Sóller, un ravioli de consomé de gamba, un aire de gamba i coco i un cruixent de pa amb sobrassada.

En rebre el diploma que l’acredita com vencedor de la competició, Rossi explicava que havia volgut potenciar el sabor i la textura de la gamba, amb la seva elaboració, que va sorprendre per la seva sofisticada preparació i presentació. “És un producte agraït i que avui (per ahir) ha quedat perfecte, tal i com jo l’havia imaginat. El guanyador del concurs, Ricardo Rossi va néixer a Xile però ja fa 20 anys que viu a Mallorca. Tot i que la seva formació professional l’havia feta en aquell moment, les seves primeres passes a l’illa les va fer amb el popular xef Koldo Royo. Després de passar per altes restaurants de l’illa ara ocupa la màxima responsabilitat a la cuina del restaurant del l’hotel Valldemossa.

Umami de gamba , del xef Ricardo Rossi/Cedida

El segon premi ha estat per al sevillà Juan Antonio Guerra, del restaurant És Fum (Costa d’en Blanes, Mallorca), que ha competit amb una gamba vermella curada en sal de fonoll, salmorejo dels seus caps i escuma de poma picant. En aquesta segona edició s’han validat 39 inscripcions procedents de 13 territoris de l’Estat.

El comitè avaluador, format per Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía i d’aquest jurat, i pels cuiners Susi Díaz, Álvaro Salazar, Raúl Resino i Cati Pieras, ha valorat els següents aspectes de cada recepta: sabor (0/10 punts), elaboració general (0/10), tractament de la gamba (0/10), originalitat (0/5) i presentació (0/5). La dotació econòmica dels premis és de 1.500 euros per al guanyador i 500 per al segon classificat.

L’equip organitzador del concurs està format per Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Sóller; l’empresa Tres Cultura, responsable de gestió i producció; el cuiner Kiko Martorell, de Ca’n Boqueta, com a assessor culinari, i el periodista Andoni Sarriegi (Grup Gurmets), director de l’esdeveniment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa