Balears Vadevi
Rossneu 2024, un nou ‘malvasia’ que destaca ja en el panorama internacional

No cometrem la frivolitat d’afirmar que la malvasia està de moda. Sí que es pot dir, això no obstant, que és una varietat que no deixa de sumar admiradors. I la que es fa actualment de Mallorca està, com ja va ser en el passat, entre les millors del món. No és una afirmació buida de contingut i seguit seguit arriben bones notícies que tenen al vi de malvasia com protagonista. La darrera aquesta Medalla de Plata pel Rossneu 2024. Aquest vi blanc, elaborat amb malvasia, ha aconseguit 85 punts en el prestigiós concurs internacional The World of Malvasia 2025, essent així mereixedor de la medalla de plata. És el primer premi que aconsegueix la Bodega Rossneu, nou projecte que impulsa Son Grau Gran.

The World of Malvasia 2025, que s’ha celebrat entre el 8 i l’11 d’abril a Porec, és un concurs emmarcat en Vinistra, la fira de vins d’Istria, Croàcia, que reuneix les millors malvasies del món i que enguany celebra la 16a edició. En aquesta ocasió, 350 referències elaborades amb malvasia i arribades de 8 països del món han competit per aconseguir les seves medalles.

Rossneu: un malvasia en el cor del nou projecte de Son Grau Gran

El Rossneu, Malvasia, Blanc 2024, de la IGP Vi de la Terra Mallorca, ha competit en la categoría Malvasija Dubrovacka, que aglutina la Malvasia di Lipari, Malvasia delle Lipari, Malvasia de Sitges i la Malvasia de Banyalbufar. Ha estat un dels cinc vins reconeguts dins aquesta categoria.

En paraules de l’enòleg, Sergio Navarro, “aquesta malvasia ve de la finca Son Rossinyol, entre Sineu i Llubí. Està sembrada damunt call vermell, amb poca fondària de terra però rica. És malvasia de Banyalbufar, pertany a la família de malvasia aromàtica. És una varietat molt expressiva, que ens dona molta acidesa i molt de sucre, en general. Intentam no sobremadurar perquè no sigui massa pesada quant a aromes terpènics, que no tengui tant d’alcohol i preservi l’acidesa natural, sense corregir. És un vi que envelleix molt bé perquè té una acidesa molt bona, amb aromes característics de la varietat amb un perfil més fresc, més cítric igual. També hi ha pètals de rosa, però no hi ha tanta fruita de pinyol”.

Durant el concurs, els vins passen per tres fases de tast i els jurats estan formats per professionals internacionals de diferents branques de la indústria del vi acuradament seleccionats.

Més notícies
El monovarietal de Tramuntana Viva evoluciona al pas del temps/Cedida
Tímbola o l’adaptació de la malvasia al segle XXI
La cooperativa Tramuntana Viva aposta per una verema primerenca que redueixi el grau i n'augmenti l'acidesa natural
Vinyes d’Alaró presenta el nou Blanc de Malvasia 2017
La varietat mediterrània malvasia ofereix la seva màxima expressió a la Serra de Tramuntana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa