Balears Vadevi
Sa Vall, de Miquel Gelabert, encapçala els millors de Mallorca, a Decanter

Els vins del cellerer Miquel Gelabert, DO Pla i LLevant, són habituals dels concursos nacionals i internacionals on recullen distincions allà on van. La seva qualitat és, per tant, reconeguda arreu i ja té un nom reconegut en les competicions més prestigioses del món del vi. En aquest cas ens feim ressò dels que ha obtingut al Decanter World Wine Awards, celebrat recentment. Allà, el jurat ha considerat el blanc 𝗦𝗔 𝗩𝗔𝗟𝗟 𝗦𝗘𝗟𝗘𝗖𝗖𝗜𝗢 𝗣𝗥𝗜𝗩𝗔𝗗𝗔 2020, un dels millors presentats a concurs i li ha atorgat la Medalla d’or (95/100 punts). El jurat n’ha valorat les “notes de lemon curd” i considerat que “aquest vi recorre el paladar tot abraçant un nucli d’acidesa viva i impregnant el final amb una delicada i fumada salinitat”.
També ha estat guardonat en aquesta mateixa competició d’enguany el negre 𝗖𝗢𝗟𝗢𝗠 𝗗𝗘 𝗣𝗘𝗡𝗬𝗔 2018. En aquest cas ha estat amb una Medalla de plata (91/100 punts). El jurat n’ha destacat les “aromes de cacau, menta verda i rock candy, amb tocs de te de gunpowder i mel de bruc”, tot lloant-ne els “tanins ben resolts i una acidesa fresca”.

També cal destacar les “plates” obtingudes Premsal Blanc, d’Oliver Moragues, amb 92 punts, i el Nounat de Binigrau, amb 91 punts. També ha aconseguit plata el Camins de Mallorca, un varietal de Callet del celler Son Antem, que ha tret 91 punts, també.

7103 posiciona dos varietals al Vinum Wine World of Rosé 2025

Ara que parlam de distincions, cal ressenyar també el bon paper que han fet dos varietals del celler santamarier 7103 Petit Celler. El 7103 rosat 100% Mantonegro, amb 88 punts, de la IGP Vi de la Terra Mallorca, ha aconseguit una medalla d’argent i l’Ancestral 100% Callet, una altra amb 86 punts. Val la pena destacar el bon paper d’aquesta petita empresa que aposta amb força per les varietats locals i que s’aventura ara a participar en aquest tipus de competicions.

Més notícies
En una sessió prèvia es prepara el maridatge, acoblant plats i vins segons els criteris del xef i el cellerer/Cedida
Miquel Gelabert i Miquel Gelabert, cara a cara en el maridatge de Can March
El bodeguer i el cuiner del mateix nom han elaborat una oferta de cinc plats i cinc vins per aquest divendres 21 d'abril
El celler de Miquel Gelabert, entre els millors per la revista ‘Gourmet’
Una edició especial per l’aniversari de la prestigiosa revista gastronòmica el situa en la llista dels 45 destacats de tota Espanya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa