Balears Vadevi
Sant Antoni i el Dimoni fan torrada al fogueró dels Tastavins de Manacor

Au, ja arriba la recta final de les festes a Mallorca. Passat Sant Antoni just queda esclovellar Sant Sebastià, que és el patró de Palma, tot i que enguany l’Ajuntament l’hagi volgut descafeïnar. No aconseguirà, però, que no es faci bulla i els foguerons i les torrades i la música no hi han de faltar. I si no, que prenguin bona nota de la Part Forana que s’ha encès de cap a cap, sobretot en la comarca del Llevant: Artà, Sa Pobla, Muro, Manacor i altres punts de la geografia illenca no perdonen ni un sol dels elements de la litúrgia santantoniera.

Vet aquí la Confraria dels Tastavins de Manacor que any rere any, i només per la força de les mesures contra la pandèmia, no han deixat d’encendre i ballar i cantar totes les revetles de Sant Antoni, al Molí de Can Roca. Com ja és tradició, us oferim un tast de què va donar de si la festa, gràcies a les imatges de Joan Margenats, que és el “notari” que deixa constància gràfica de la revetla.

EL Dimoni i Sant Antoni competeixen cada any pel protagonisme absolut de la festa/Joan Margenats
El ball i la música tenen el seu moment, i les torrades, també: el porquim pren el protagonisme i el foc esdevé l’aliat imprecindible/Joan Margenats
El sopar es converteix en una mostra de bon ambient al Molí de Can Roca/Joan Margenats
El corral del Molí de Can Roca, ple a vessar, la nit de la revetla/Joan Margenats
El so de la ximbomba no pot faltar devora els foguerons, per acompanyar les tonades santantonieres/Joan Margenats
Més notícies
El ball de Sant Antoni i el Dimoni en el fogueró dels Tastavins de Manacor/Cedida
El vi i la cervesa artesana, agermanats pels foguerons de Sant Antoni
Les iniciatives festeres de la Revetla, en imatges
Per Sant Antoni el vi és un “must” als foguerons!
Aqui trobareu la llista dels recomanats del sommelier Toni Fernández

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa