Balears Vadevi
Sus a una nova edició del ‘Novembre Enològic’ de Manacor

Després de tres anys, torna el cicle Novembre Enològic que es reprèn amb la intenció d’acostar el món del vi i educar els sentits envers el món de l’enologia. El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat del president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar; del delegat d’Educació, Mateu Marcé; i del responsable del Centre Universitari de Manacor, Jaume Rigo, han presentat la tercera edició d’aquesta proposta educativa que consistirà en la participació d’experts del món del vi que impartiran conferències i tallers per a aquells que vulguin iniciar-se i formar-se al voltant d’aquest univers.

Es tracta de quatre tallers, de dos dies de durada cada un, que s faran a l’IES Manacor de la mà de Carmina Sender, Luis Armero, Daniel Arias i Andreu Oliver ‘Majoral’. Les activitats seran els dies 7 i 8; 16 i 17; 21 i 22; 28 i 29 de novembre.

Antoni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant, explica els detalls del programa al batle Miquel Oliver/Ajuntament de Manacor

Quatre sessions de dos dies plenes de coneixement i experiències

La primera sessió, els dies 7 i 8 de novembre, donarà els coneixements bàsics per a iniciar-se en el món del vi de la mà de Carmina Sender. Un curs per conèixer els aspectes més bàsics dels vins: què és el vi, com s’elaboren, el paper de la bota, les característiques organolèptiques i el vi i la salut. Vi i salut.

Continuarà els 16 i 17 de novembre amb el taller Elaboram el nostre propi vi, a càrrec de Luis Armero. Durant les dues sessions s’oferiran vins monovarietals (cabernet, merlot, syrah i callet) i s’estudiaran les seves característiques i a partir d’aquests vins se n’elaborarà un de personal fet un 85% amb callet i la resta de les altres varietats. Finalment, es farà un petit concurs intern per votar el vi que haurà agradat més als assistents.

Vins internacionals, el 21 i 22 de novembre

Una setmana més tard, els 21 i 22 de novembre, serà el torn dels vins internacionals, dels que en parlarà Daniel Arias. A les sessions es farà una comparació entre vins francesos i vins mallorquins elaborats amb varietats franceses: cabernet sauvignon, merlot, syrah, viognier i pinot noir. Els vins francesos són de Bordeus, Pais d’Oc o Borgonya.

Clourà el cicle el taller Reconeixem el vi de Mallorca, a càrrec d’Andreu Oliver ‘Majoral’, en què es presentaran diferents vins fets amb varietats mallorquines i foranes, que posteriorment també hauran d’identificar, mitjançant un tast.

Aquest cicle l’han fet possible l’Ajuntament de Manacor, el Centre Universitari de Manacor, la Denominació d’Origen Pla i Llevant la Confraria dels Tastavins de Manacor.

Les persones interessades a assistir als cursos i activitats s’han d’inscriure mitjançant el correu electrònic [email protected]. Té un preu de 20 euros i les places són limitades, per la qual cosa l’admissió es farà per ordre d’entrada dels correus electrònics rebuts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa